Geçtiğimiz hafta boşaltılan otogar dün yıkıldı

Dönemin Belediye Başkanı Remzi Garip tarafından yaptırılan eski otogar binası, artık ihtiyaç kalmaması ve yeni otobüs terminalinin hizmete girmesi nedeniyle yıkıldı. Yetkililer, eski otogarın da içinde bulun

GÜNDEM 13.06.2014 18:35:00 0
Geçtiğimiz hafta boşaltılan otogar dün yıkıldı

Çerkezköy’de Yeni Otobüs Terminali’nin yapımının tamamlanmasının ardından boşa çıkan eski otogar binası, dün sabah saatlerinde Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

OTOGAR YETERSİZ KALMAYA BAŞLADI

1998 yılında Remzi Garip’in Belediye Başkanılığı döneminde yapılan Çerkezköy Otogarı, tam 16 yıldır bölge halkına hizmet veriyordu. İlçenin hızla büyümesi ve nüfusun ülke ortalamasının oldukça üstünde artması sonucu otogar yetersiz kalmaya başladı. Konum olarak da şehir merkezi içinde bulunması nedeniyle trafikte de aksaklıklara neden olan otogarın, bir önceki Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde Gümrük Müdürlüğü yanındaki yeni yerine taşınmasına karar verildi ve 2013 yılı içinde yapımı tamamlandı.

ESKİSİNE İHTİYAÇ KALMADI

Yapımı tamamlandıktan sonra aylarca hizmete girmeyi bekleyen Yeni Otogar, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Akay tarafından acilen hizmete açıldı. Yeni otogarın hizmete girmesi ile birlikte eski otogara ihtiyaç kalmaması ve bölgede yeni projeler yapılabilmesi için eski bina dün Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

TÖREN ALANI YAPILACAK

Eski Otogar binasının yıkılmasının ardından bölgede yapılması planlanan projelerden bahseden Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Burada mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin bir kısmını da kaldırarak geniş bir alana sahip olacağız. Akabinde proje hazırlama safhasına geçerek burada bir töern alanı ve regrasyon alanı oluşturmayı planlıyoruz” dedi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ