Genel Başkan Deniz: " 157 yıllık bir kurumuz"

Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı'nın katılımı ile Ulaşım Sen Çerkezköy temsilciliğinde TCDD serbestleşme kanununun, TCDD kur

GÜNDEM 12.06.2014 22:13:00 0
Genel Başkan Deniz:

TOPLANTI YAPTILAR

Dün saat 14.30’da gerçekleştirilen programa Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı, Türk Ulaşım Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar, Şube yönetiminden Hüseyin Aldan, Hüseyin Çangal, Tevfik Taşkın, Türk Ulaşım Sen Çerkezköy temsilcisi Abdurrahman Fırtın ile sendika üyeleri katıldı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Türk Ulaşım Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar “ Genel Başkanımızın bir ilkesi vardır. Seçildikten sonra uğramadığım istasyon elini sıkmadığım personel kalmayacak demiştir. Kendisi üç aydır yollardadır. Ankara’da bizim sorunlarımız ile ilgilenmeye çalıştılar. Personel sorunlarını yerinde öğrenmek için taşra ziyareti yaptılar. Bu amaçla bizim bölgemizdeler. Yaptığı çalışmaları bizlerle anlatacak” dedi.

 

 

PROBLEMLER AYNI

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz ziyarette yaptığı konuşmada “ Daha önce bir bu tarafa gelmek ve buraları görmek nasip olmamıştı. Bu vesile ile hem Çerkezköy’ü görme şansım oldu hem de meslektaşlarımızla birlikte sorunlarımızı paylaşma fırsatımız oldu. Sıkıntıları problemleri farklı yerlerde yaşasak bile aslında hepimiz demir yolu işçiyiz ve sorunlarımız ve problemlerimiz aynı. TCDD yaptığı iş itibari ile 24 saat çalışma sistemi ile faaliyetlerini sürdüren ve mensuplarının hangi akşam nerde konaklayacağını tahmin edemediği. Sabah Çerkezköy’de ise akşam Sivas’ta yada bir başka yerde olduğu, bazen temiz bazen de temiz olmayan yerlerde kaldığı, bazen sıcak çorba içebildiği, bazen soğuğunu bile bulamadığı bir kurumdur “ diye konuştu.

 

 

“BİZİ YAKAN MESELELER İLE UĞRAŞIYORUZ”

TCDD’nin gelenekleri olan bir kurum olduğunu kaydeden Deniz “ 157 yıllık bir kurumuz. TCDD’de yaşanan sıkıntıların ve problemlerin çözülebilmesi için ve müdahale edilmesi adına arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’deki bir çok noktadaki istasyonları ulaşmaya çalışıyoruz. Her şey Ankara’dan bakıldığı gibi görünmediğini biliyoruz. Ve meslektaşlarımızın sorunların onların yanlarına giderek dinlemek için buradayız.Geçtiğimiz haftalarda Ege Bölgesine ziyaretler gerçekleştirdi. Demir yollarında dört sorunumuzun olduğunu ifade ettik. Bu sıkıntılarımızın herkes tarafından fark edildiğini sanmıyorum. Daha çok bizi şu an yakan meseleler ile uğraşıyoruz. Ama aslında şu an bizi yakan problemlerden daha büyük problemlerimiz olduğunu söylemek istiyorum” dedi.