Edirne'nin tarihi değerlerine yönelik tanıtım yapılmalı

Edirne Genç İş adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, Edirne'nin tarihi değerlerine yönelik tanıtım yapılması gerektiğini ifade ederek, "Sadece Edirne değil ilçe ve köylerini de kapsayan

GÜNDEM 12.06.2014 21:53:00 0
Edirne

“LİSTEYİ OLUŞTURMALIYIZ”

Edirne’nin daha iyi yerlerde olması için 4 tane master planı yapılması gerektiğini vurgulayan İnci, Edirne'nin buna ihtiyacı olduğunu söyledi. İnci, "Bu mastır planlarının, turizm, imar, altyapı ve ekonomi konularını içeren planlar olmalıdır. Edirne'deki oda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarının el ele verip bu 4 mastır planın çıkarılması için bir an önce harekete geçmeli. Edirne bunları yapacak güçtedir. Biz EGİAD olarak bu tür çalışmaları sizlerle de bir araya gelerek yapacağız. Kırkpınar ile ilgili bir sonraki yapıda mevcut sorunları gözlemleyip neler yapılabileceğinin listesini oluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

 

 

"KIRKPINAR HER YIL RUTİN OLARAK YAPILIYOR"

Önümüzdeki günlerde Kırkpınar'ın yapılacağını kaydeden İnci, "Kırkpınar'ın Edirne'deki iş adamlarına yönelik Edirne'nin ekonomi ve turizmine yönelik hiçbir katkısı yok. Sadece belediye tarafından organize edilen ve valiliğin maalesef rutin olarak yaptığı bir organizasyon. Biz de en az 5 senedir valiliğin yaptığı toplantılara EGİAD olarak katılıyoruz. Edirne'nin gelişmesine yönelik hiçbir beyin fırtınası yapılmıyor. Hem yerel yönetimler, hem turizmler konusunda tecrübeli biri olarak benim de fikirlerim var. Şehrimizde birçok sivil toplum örgütü var. Tabela derneği olmayan derneklerimiz var. Birçok festivaller yapılıyor. Bunun Edirne ekonomisine getirdiği bir katkı yok. Sarayiçi'ne gelip en fazla aldıkları bir köfte ekmek. Yeterince lansman yapamıyoruz. 10 yıl Belediye Meclisi üyeliği yaptım. Biz de hatalıyız. Bir önceki Belediye Başkanımız 20 senedir görevdeydi. Sonra bir değişim oldu. İyi mi oldu kötü mü oldu bunu zaman gösterecek. Özellikle iş adamları Kırkpınar'ı ele alması gerekiyor. Şimdiye kadar Kırkpınar rutin olarak yapıldı. Belediye memurun öngörüsüne göre hareket ediliyor. Edirne'deki tüm yöneticilerimize sesleniyorum; lütfen danışmaktan korkmayın. Bundan korkacak bir şey yok. Valiliğin yaptığı bir toplantı var. Bir vali yardımcısı geliyor, talimatları veriyor sonra toplantı bitiyor" dedi. Toplantıya katılan EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nevser Eraslan ise konuşulanlarla ilgili somut adımların atılarak, projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi. 

Haber / Gökhan TEKER