Yılsonu sergisi büyük ilgi gördü

Kapaklı Belediyesi ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kurslarda, kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları, meşrufat, kadın giysileri gibi ürünler, dün aÃ?

GÜNDEM 11.06.2014 21:27:00 0
Yılsonu sergisi büyük ilgi gördü

2013–2014 Eğitim-Öğretim dönemi içinde gerçekleştirilen kursların yılsonu sergisi Kapaklı’da dün saat 13.00’da İnönü Mahallesi Ziraat Bankası arkasındaki iş merkezinde törenle açıldı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Yılsonu sergisi açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Serpil Sevgi ve Mustafa Serat,  Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nalan Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, protokol üyeleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda Kapkalılı katıldı.

 

 

EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

İki ayrı kursta eğitim ve öğretim gören toplam 54 kursiyer tarafından hazırlanan ürünler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Sergide elbise, etek, pantolon, bluz, elbise ve çocuk kıyafetlerinin yanı sıra çeyizlik ürünler, yatak takımları, seccadeler, salon takımları ve geleneksel el nakışı ürünleri yer aldı. Halk Eğitim Merkezlerinin, yaşam boyu öğrenmeye imkan sağlayan kurumlar olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, “Bu kurumlarda kişilerin ihtiyaç duydukları alanda bilgi ve beceri edinmelerine olanak sağlanır” dedi.

 

 

KURDELEYİ BİRLİKTE KESİTLER

Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası’nda kurs öğretmeni Esma Korkmaz öncülüğündeki geleneksel el nakışları ve meşrufat kursuna 36 kursiyerin katıldığını söyleyen Akman, “Kurs öğretmeni Ebru Yaman Özdemir’in yaptığı kadın giysileri dikimi kursuna ise 18 kursiyer katıldı. Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kurslarımızın başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize de teşekkür ederim” dedi. Açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve protokol üyeleri birlikte kesti.

Haber / Gökhan YILMAZ