Çerkezköylü'ler Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na koştu

Diyarbakır Lice'de Türk bayrağına yapılan saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün de Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nd

GÜNDEM 11.06.2014 21:22:00 0
Çerkezköylü

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi tarafından dün saat 13.00’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda Diyarbakır Lice’de Türk bayrağına yapılan saldırıyla ilgili basın açıklması düzenledi.

 

 

EMANETE HIYANET ETTİRİLMİŞTİR

Türk Bayrağı’nın kırmızı rengini şehitlerin kanından aldığını belirterek konuşmasına başlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Bayrağımıza yapılan saldırı aslında devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak, bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanettir. Diyarbakır Lice’de emanete hıyanet ettirilmiştir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı’na, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmekle sorumlu Başbakan ve hükümet üyelerine aittir” dedi.

 

 

SALDIRININ NEDENİ BAŞBAKANDIR

Saldırının nedeninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti olduğunu iddia eden Orhan, “2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp, bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen ‘Yeni’ anayasa ve ‘Açılım’ politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD-AKP-BDP-pkk-İmralı insiyatifinin hataya geçirilmesine yöneliktir. Açılımın amacının vatan bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık tüm Türkiye tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur” açıklamalarında bulundu.

 

 

ARINÇ İTİRAF ETTİ

ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Türkiye Cumhuriyeti, ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretti. Emperyalizmin kuklası terör örgütü, bu cesareti iktidarın uygulamalarından almaktadır. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayrağın indirilmesini seyretmeye zorlanan askerler için ‘eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı, cezası o anda verilebilirdi’ diyerek, asıl suçlunun iktidar olduğunu adeta itiraf etmiştir. İktidar, suçu yine ikinci, üçüncü kişilere yıkarak kendi suçlarını örtbas etme telaşına kapılmıştır. Biz bu oyunu 17 Aralık sonrası uyguladığı mağduriyet söylemlerinde de gördük. Aynı oyuna bir daha gelmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hükümetin istifa etmesi gerektiğini kaydeden Dündar Orhan, “Bu ülkeyi Türk-Kürt-Alevi-Sunni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın birlik beraberlik içinde yaşama iradesini parçalayacaktır. ADD şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır. Bizler, tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklarda meydanda toplanan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

 

Basın açıklamasında CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Rağbet Erol, Ayfer Dönmez, Uğur Erem, Kapaklı Belediye Eski Meclis Üyesi Ahmet Yörük, ADD Çerkezköy Şubesi üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar ve dernek üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Müdürü Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Talip Sivri, CHP’liler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ