Rekolte beyannamesi için son gün 15 Temmuz

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal kooperatif ortaklarının 2014 rekolte beyannamelerini 15 Temmuz mesai bitimine kadar kooperatife vermeleri gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 11.06.2014 21:09:00 0
Rekolte beyannamesi için son gün 15 Temmuz

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, son günlerde bölgede yağan sağanak yağışların ayçiçeğine çok yararlı olduğunu ve önceki yıllara göre rekoltede biraz daha fazla artış olacağını belirtti.

YAĞIŞLAR TAM ZAMANINDA YAĞDI

Başkan Nafis Ünal, bu yıl beklenen yağışların zamanında yağdığını ve bu nedenle ayçiceğine yağışların çok iyi geldiğini belirtti. Başkan Ünal, “Son günlerde yağan sağanak yağışlar ayçiçeğine çok yararlı oldu. Önceki yıllara göre yağışlar nedeniyle rekoltenin daha fazla olacağı yönünde beklentilerimiz var. Yağışların tam zamanında yağması çiftçiler için çok iyi oldu. Geçen yıl bu kadar yağış yoktu. Bu son yağan yağışlar ayçiceği için yeterlidir. Çicek verene kadar kendini rahatlıkla besler kurumaz. Hiç yağış olmasa da yinede iyi ürün alırız. Ama ileride azda olsa yağış olma ihtimali fazla” dedi.

REKOLTE BEYANNAMESİ VERME SÜRESİ 15 TEMMUZ SON GÜN

Ünal, 2014 yılı rekolte beyannamesi verme süresinin 15 Temmuz’da sona ereceğini belirterek, kooperatif ortaklarının bu tarihe kadar beyannamelerini kooperatife vermesi gerektiğini söyledi. Başkan Ünal, “2014 yılı rekolte beyannamelerini kooperatif ortaklarımızın 15 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar beyannamelerini koopretife vermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra rekolte beyannameleri alınmayacak. Bu nedenle kooperatif ortaklarımızı bu konuda uyarıyoruz. Bu konuda ortaklarımız hassasiyet göstermelidir” dedi.

 40 BİN DÖNÜM AYÇİÇEĞİ ALANIMIZ VAR

Başkan Nafis Ünal, kooperatifin 565 ortağı bulunduğunu belirterek, “Ekili ayçiçeği alanımız çiftçi kayıt sistemine göre 40 bin dönümdür. Önceki yıllara göre ekim alanlarımızda azalma var. Bu azalma tarlaların satılarak sanayi alanlarına dahil edilmesinden kaynaklanıyor. Buna rağmen bu yıl yağışlar ayçiçeğine çok iyi geldiği için rekoltede beklenenin üzerinde gerçekleşmesini umuyoruz. Çerkezköy olarak yıllık ortalama ayçiçeği üretimimiz 5-6 bin tondur. Bazı yıllarda ise 8 bin tona kadar ulaştık. Ama genelde 5-6 bin ton arasında seyrediyor. Bu günkü şartlarda ekim alanları az olmasına rağmen rekoltede yükselme bekliyoruz. İleriki günlerde her hangi bir olumsuzluk yaşamazsak ortaklarımız beklentinin üzerinde bir rekolte elde edeceklerdir” açıklamalarında bulundu.

 Haber / Seyit SÜREN