Çetinkaya: İlçemizi tanıtıyoruz

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, düzenlenen il gezilerinde Çerkezköy'ü en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi. Başkan Hayrettin Çetinkaya, "TSD

GÜNDEM 11.06.2014 18:49:00 0
Çetinkaya: İlçemizi tanıtıyoruz

TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, düzenlenen gezilerle Türkiye’nin bir çok yerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve Çerkezköy’deki gibi gittikleri il ve ilçelerde engellilerin sosyal yaşamda yer bulamadıklarını gördüklerini belirtti.

ENGELLİLERİ SOKAKLARDA GÖREMEDİK

Çerkezköy Belediyesi’nin ve ilçedeki diğer kurumların kendileri için düzenledikleri gezilerde bu güne kadar Türkiye’nin birçok il ve ilçesini ziyaret ettiklerini belirtti. Çetinkaya, “Ziyarette bulunduğumuz yerlerin ne caddelerinde ne de sokaklarında bir engelli vatandaşımızı göremedik. Ziyrate gittiğimiz yerlerde engelli arkadaşlarımız tekerlekli arabalarıyla gezerken oranın insanları hayretle ve gıbta ile bize bakıyorlardı. Yanımıza gelerek, ‘Sizlere bravo bizim buralarda sakatlarımız evlerinden çıkamazken sizler ta uzaklardan buralara ziyarete geldiniz. Engellilere verdiğiniz değer karşısında hem çok gururlandık hem de buralarda görmediğimiz bir manzara karşısında hayret ettik. Demek ki engelliler de kendileri için bir şeyler yapılınca sosyal yaşamda yerlerini alabiliyorlarmış. Sizleri kutluyoruz. Sizlerin bu durumu tüm ülkemize örnek olsun’ dediler. Biz de bu şekilde büyük bir gurur yaşadık” ifadelerini kullandı.

DEMEKKİ OLUYORMUŞ

Gerçekleştirdikleri yurt gezilerinde gittikleri il ve ilçelerde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak engellilerin olanak sağlandığında engelleri aşabildiklerini herkese gösterdiklerini söyleyen Çetinkaya, “Çerkezköy’ü bu yönüyle de en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyorum. Gaziantep gezimiz sırasında engelli arkadaşlarımızı tekerlekli sandelyeleriyle caddede dolaşırken görenler, hayret ettiler. Hatta biri ‘siz buralardan değilsiniz galiba’ dedi. Ben de ‘evet biz Tekirdağ Çerkezköy’den geldik’ deyince ‘vay be bizim buralarda engelliler sokağa çıkamazken sizin bizler gibi sosyal hayatın içinde olmanız bizi çok mutlu etti. Demekki oluyormuş. Sizler bizlere örnek oldunuz. İnşallah kısa zaman içinde buradaki engellilerimiz de sizler gibi tekerlekli sandalye sahibi olurlar da sosyal yaşamı bizlerle paylaşırlar” dediler. Bu konuşma bizleri ne kadar mutlu etti tarif edemem. Bu yönde Çerkezköy’ün ne kadar ileri durumda olduğunu da göstermiş olduk” diye konuştu.

Haber / Seyit SÜREN