1 ayda 22 imar durumu düzenlendi

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Mayıs ayı içinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Kapkalı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir aylÄ?

GÜNDEM 10.06.2014 17:51:00 0
1 ayda 22 imar durumu düzenlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bir aylık faaliyet raporu hakkında bilgilendirmede bulundu.

45 ADET RUHSAT İŞLEMİ YAPILDI

Mayıs ayı içerisinde 22 adet imar durumu düzenlendiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce bir aylık süre zarfında 45 adet ruhsat işlemi yapıldı. 76 kişinin, Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne kaydını yaptırabilmesi için adres ve numarataj işlemi yapılarak gönderildi. İnşaat sigortalarının ödemesi biten 14 adet binanın ilişiksizlik belgesi için Sosyal Güvenlik Kurumu yazıları yazıldı. İnşaatı biten 14 adet yapının harç tahsili yapılması için Vergi Dairesi’ne de yazıları yazıldı” dedi.

 

 

GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILDI

Yapı Ruhsatı Belgelerinin yazılabilmesi için Ulusal Adres Veri Tabanını Sistemi’ne 3 adet yapının kaydı ile 2 adet binanın da güncellemesinin yapıldığını ifade eden Başkan İrfan Mandalı, “Bahse konu yapıların TREPAŞ Müdürlüğü’ne abone olabilmesi için 3 adet yazı yazıldı. İki adet firmanın adres yazıları yazıldı. 6 adet hisseli satış işlemi için Kapaklı Tapu Sicil Müdürlüğü’ne imar durum yazıları yazıldı. İcra Dairesi’ne de 16 adet imar durum yazısı yazıldı” ifadelerini kullandı.

109 ADET İNŞAAT İÇİN HAK EDİŞ BAŞVURUSU YAPILDI

Mayıs ayı içinde 91 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderildiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Müracat eden 40 kişinin İlçe Nüfüs Müdürlüğü’ne kaydını yaptırabilmesi ve DASK işlemleri için adres ve numarataj işlemleri yapılarak gönderildi. 2 adet Asansör Tescil Belgesi düzenlendi. Gelen şikayetlere yerinde bakılarak gerekli işlemler yapıldı. 57 adet inşaatın yerinde kontrolleri ve hak ediş evrak kontrolleri yapıldı ve Mal Müdürlüğü’ne ödeme yazıları yazıldı. 109 adet inşaat için hak ediş başvurusu yapıldı. 64 adet hak ediş incelemeleri devam ediyor. 54 adet hak ediş ödemesi yapılması için de yazıları yazıldı” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ