Derede kaybolan 3 arkadaştan Umut'un da cesedi bulundu

Muratlı'ya bağlı Aşağısevindik Mahallesi'nden geçen Ergene Deresi'ne düşen 3 çocuktan 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat'ın cansız bedeni su seviyesinin düşmesi sonucu 1.5 kilometre ileri

GÜNDEM 10.06.2014 17:28:00 0
Derede kaybolan 3 arkadaştan Umut

CESEDİNİ BULDU

AFAD Tekirdağ ekiplerince dereden çıkarılan Yanat’ı ailesi teşhis etti. 11 yaşındaki Bahadır Sarı dün, Efe Can Baybüre ise önceki gün bulunarak dereden çıkarılmıştı.Muratlı Aşağısevindik Mahallesi’nde oturan ortaokul öğrencileri 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat ve Serhat Kayabaş ile 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı, geçen Cumartesi günü bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına gitti. Yağan yağmur nedeniyle çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre, bisikletlerindeki çamuru derede yıkamak isterken düştükleri suda kayboldu. Diğer 3 çocuğun arkadaşlarının kaybolduğunu ailelere haber vermesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Hava kararıncaya kadar süren çalışmalarda kayıp 3 çocuk bulunamadı. Pazar günkü arama çalışmalarında Efe Can Baybüre'nin cansız bedeni düştüğü yerin 1 kilometre uzağında derenin dibindeki balçığa saplanmış halde bulundu. Dün yapılan arama çalışmalarının üçüncü günüde ise İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Bahadır Sarı’nın cansız bedenine ulaşıldı. AFAD Tekirdağ ekipleri, çocukların dereye girdiği noktadan 6 kilometre uzaklıktaki Ballıhoca Köyü yakınlarında derenin kenarında çalıların arasında Bahadır Sarı'nın cesedini buldu.

 

 

1.5 KİLOMETRE İLERİ DE BULUNDU

Dün sabah yeniden başlatılan arama çalışmalarında AFAD Tekirdağ ekipleri dipte arama yaparken, kayıp Umut Buğra’nın amcası da dere kenarında gezerek aramaya destek oldu. Deredeki su seviyenin düşmesi sonucu Umut Buğra Yanat’ın balçıkla kaplanmış cansız bedeni girdiği noktadan 1.5 kilometre ilerideki demir köprü ayağında amcası tarafından bulundu. AFAD ekiplerince dereden çıkarılan Yanat’ın cenazesi savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

 

EN ACI TEŞHİS

Kayıp çocukların bulunması için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, AFAD Tekirdağ Şubesi, Jandarma Arama timlerimden oluşan 50 kişilik bir ekip kurulmuştu. Geçen Cumartesi öğle saatlerinde başlatılan arama çalışmaları derenin balçıkla kaplı olması nedeniyle çalışmaları güçleştirdi. Ekipler önce suyun üzerinden arama faaliyeti yürütürken, daha sonra ise dalgıçlarla dipte arama yapıldı. Kayıp çocukların cansız bedenleri bulunarak dere kenarına getirildiğinde en acı teşhisi anne ve babalar yaptı. Dört gün süren arama çalışması bu sabah kayıp Umut Buğra Yanat’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından sona erdi.