Öğrenciler 2'nci kitaplarını yazdı

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri bu yıl ikinci kitaplarını yazdılar. Bu kez 'Genç Kalemlerden Seçme Öyküler 2' isimli eserle kitapseverlerin karşıs?

GÜNDEM 10.06.2014 17:25:00 0
Öğrenciler 2

Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri, kendi yazdıkları ‘Genç Kalemlerden Seçme Öyküler 2’ isimli kitapla, ikinci kez Çerkezköylü kitapseverlerin karşısına çıktı.  

100 SAYFALIK BİR KİTAP ORTAYA ÇIKTI

Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Selma Kamba öncülüğünde 12 öğrencinin kendi yazdıkları hikaye ve masallar ‘Genç Kalemlerden Seçme Öyküler 2’ adlı kitapta bir araya toplandı. Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası önünde açılan stantta kitapların 5 TL’den satışa çıkarıldığını ifade eden Selma Kamba, “Bu kitap 7 aylık bir çalışmanın ürünüdür. Öğrencilerimiz geçen yıl ‘Genç Kalemlerden Seçme Hikayeler’ isminde bir kitap yazmıştı. 12 öğrencimiz bu yıl da kendilerine özgü masal ve hikayelerden oluşan 100 sayfalık bir kitap ortaya koydu. Ben de kitabın basımı ve tasarımı ile ilgilendim” ifadelerini kullandı.

YARATICILIKLARI GELİŞİYOR

Öğrencileri ile birlikte ‘Genç Kalemlerden Seçme Öyküler 2’ adlı kitabı okuyucularla buluşturmuş olmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türkçe Öğretmeni Selma Kamba, “Bu tür çalışmalar sayesinde öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve kendilerine olan güveni arttırmayı amaçlıyoruz” dedi ve 27 hikaye ve 12 masaldan oluşan kitabın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kitaptaki eserler, Meryem Damla Demirel, Bilge Bengisu Kontaş, Nesrin İlbet, Emine Etyemez, Yağmur Karşuoluk, T. Ceren Kerimoğlu, Begüm Mutlutürk, Deniz Yıldız Eroğlu, İlke Nida Tiril, İrem Araç, Selin Elman, Rabia Nur Bali ve Selin Elman adlı öğrencilerin kaleminden çıktı.

ORTAYA KONAN ÇALIŞMAYI ÇOK BEĞENDİM

Belediye Hizmet Binası önündeki standı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can da bu kadar küçük yaş grubundan öğrencilerin böyle bir çalışmaya imza attığını daha önce görmemiştim. Ortaya konan çalışmayı çok beğendim. Sanatta, müzikte ve edebiyatta bu tarz çalışmaların yaygınlaşması, gelec ek açısından ülkemize olumlu katkılar sağlayacaktır. Kitabın oluşmasında emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bu tarz çalışmaların devamının gelmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Atilla Can, öğrencilerden biri kendisi, biri de kızı Zeynep için olmak üzere iki adet kitabı imzalamalarını istedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ