Minikler şenlikte gönüllerince eğlendi

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu yönetimi, olumsuz hava koşulları nedeniyle geçtiğimiz hafta ertelemek zorunda kaldıkları Okul Öncesi Çocuk Şenliği programına, dün saat 10.00'da çeşitli etkinliklerle b

GÜNDEM 10.06.2014 17:01:00 0
Minikler şenlikte gönüllerince eğlendi

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Okul Öncesi Çocuk Şenliği, dün saat 10.00’da okul bahçesinde düzenlenen programla başladı.

YILSONU SERGİSİ YAPILACAK

Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Okul Öncesi Çocuk Şenliği’nin, yoğun yağışlar nedeniyle ertelendiğini anımsatan Okul Müdürü Sibel Altın, “Havalar düzelir düzelmez ertelemek zorunda kaldığımız Okul Öncesi Çocuk Şenliği programını yapmak istedik. Çocuklarımız iki gün sürecek olan Okul Öncesi Çocuk Şenliği kapsamında palyaçolar, animasyon gösterileri, tahta bacak şov, oyun grupları ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlenecek” dedi. Okul Müdürü Altın, hafta içi yapılacak yılsonu sergisi ile de miniklerin yıl boyunca hazırladıkları birbirinden güzel eserlerin velilerin beğenisine sunulacağını kaydetti.  

 

 

ANAOKULU’NA BAŞLAMAK İÇİN EN UYGUN YAŞ 3 DÜR

Bazı velilerin Okul Öncesi Eğitim Kurumları’na “kreş” gözü ile baktığını belirten Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın, “Anaokulu’na başlamak için en uygun yaş 3 yaştır. Çünkü bu yaşla birlikte sosyalleşme çok önem kazanır. Çocuğun sosyal kuralları öğrenmesi ve bilişsel gelişimi için bu dönemi akranlarıyla birlikte uygun bir anaokulunda geçirmesi gerekmektedir” dedi. Bu dönemde annelerin çocuklara yetmediğini ifade eden Sibel Altın, “Çünkü bu dönemde çocuklar bilişsel olarak çok hızlı yetişir. Annelerin enerjisi çocuklarına yetmez” diye konuştu.  

ÇOCUĞUN ÖĞRENME MERAKI ARTAR

Çocukların bedensel, bilişsel ve duygusal açıdan gelişmesi için gereken yol göstericilerin belirlendiğini söyleyen Sibel Altın, “Bu yol göstericiler ışığında okul öncesi eğitim, çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimi gibi konularda profesyonel kişilerce eğitilmesi anlamına gelir” dedi. 3-6 yaş arasının okul öncesi dönem olarak adlandırıldığını kaydeden Sibel Altın, “Bu dönemde çocuğun öğrenme merakı artar. Çocuğun öğrenme merakını karşılayabilecek en uygun ortamı sağlamak anaokulunun görevidir” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYITLAR BAŞLADI

Günümüzde çalışan anne sayısının hızla arttığına dikkat çeken Anaokulu Müdürü Sibel Altın, “Evlerinde bakıcı ile kalan çocukların, anaokulu ortamnından mahrum bırakılmaması gerekmektedir. 37-66 ay yaş grubundaki çocuklar için özel olarak hazırlanan anaokullarının varlığı çok önemlidir” açıklamalarında bulundu. Yeni eğitim öğretim dönemi için kayıtların başladığını kaydeden Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın, okul öncesi eğitimi almış bir çocuğun akademik başarısının diğer çocuklara oranla daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Haber / Ahmet KARDEŞ