Kirazlar elde kaldı

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Kiraz Festivali'nde satışa çıkarılan kirazlar satıcının elinde kaldı. Kiraz fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kiraz satıcıları bı yılki festivalde

GÜNDEM 9.06.2014 16:39:00 0
Kirazlar elde kaldı

ESKİDEN TONLARCA SATIŞ YAPIYORDUK

Aşırı yağışlardan dolayı kirazların zarar gördüğünü ve bu yüzden kiraz fiyatlarının iki misli arttığını belirten kiraz satıcıları, "Aşırı yağışlardan dolayı kirazlarımız tarlalarda patladı ve toplayamadık. Bu yıl kirazlarda verim düşüklüğü yaşayınca fiyatlarda artış yaşandı. Halkın Kiraz Festivali'ne ve kiraza rağbet göstermediği ortadadır. Şuanda festivalde az da olsa satış yapabiliyorsak konsere gelen yerli ve yabancı turistler sayrdindedir. Daha önceki yıllarda kiraz satıcıları tonlarca kiraz satışı yapabilirken şimdi ise 200 kilo kirazı zor satıyor. Eskiden kiraz fiyatları düşüktü ve biz kasalarla kiraz satıyorduk şimdi ise vatandaş en fazla 2 kilo kiraz alabiliyor" diye konuştu.

 KİRAZ ALMADAN GERİ DÖNECEĞİM

50. Tekirdağ Kiraz Festivali'ne İstanbul’dan gelen bir vatandaş ise, kiraz fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek "İstanbul’dan Tekirdağ Kiraz Festivali’ne geldim. Kiraz Festivali’nde kirazların fiyatlarının halka satışı biraz daha uygun olmalıdır. Aksi takdirde bu festivalin bir anlamı kalmaz. Üzülerek belirtiyorum ki bu yıl kiraz festivalinden kiraz almadan geri dönüş yapacağım" açıklamalarında bulundu.

Haber / Emine LALE