Asbaş: "Tek isim altında birleşmeliydi"

Çerkezköyspor Eski Başkan Yardımcısı Sabri Asbaş önceki gün Gazi Osman paşa Mahallesi'nde Enes Kıraathanesinde yaptığı basın toplantısında Çerkezköyspor ile Veliköyspor'un tek Ã?

GÜNDEM 7.06.2014 18:58:00 0
Asbaş:

Çerkezköyspor Eski Başkan Yardımcısı Sabri Asbaş yaptığı açıklamada Veliköyspor’un 1911 Çerkezköyspor olmasını eleştirdi.

ZOR KOŞULLAR ALTINDA GÖREV YAPTIK

Sabri Asbaş konuşmasına Gezi Parkında  ve Soma maden faciasında hayatını kaybedenlere ve Çerkezköyspor’da yöneticili ve futbolcularından yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek başladı. Asbaş, “Çerkezköyspor’da çok zor koşullarda görev yaptım.16 yıl Çerkezköy Belediyespor ve Çerkezköyspor adı altında çeşitli kademelerinde görev alarak yöneticilik yaptım. Görevimi de severek yaptım. Görev yaptığım süre içerisinde kulübe hiçbir şekilde  siyaset sokturmadım ve sokmadık. 1999-2004 yıllarında 3. Lig de olduğumuz yıllar içerisinde terfi maçlarında ve Türkiye kupasın da yer aldık.O dönem maddi problemimiz vardı.Dönemin Çerkezköy Belediye Başkanından yardım talep ettik. Ama kaynak aktaramayacağını söyledi.Biz maddi sıkıntı çeken kulübümüzü düzlüğe çıkartmak için saat yaptırdık ve satışını yaptık. Ama elde edilen gelir yetersiz olduğundan yönetim kurulu üyeleri olarak bizlerde çoluğumuzun çocuğumuzun rızkından keserek kulübe yardımda bulunduk. Topladığımız para ile futbolcuların lisanslarını çıkartarak kupa maçına katıldık.Hiç bir zamanda futbolcu kardeşlerimizi mağdur etmedik.Amacımız takımı zor şartlar altında da ayakta tutmaktı ve bizim o günkü sıkıntımızı iyi bilenler bile yardımcı olmadı. Çerkezköyspor bizim malımız değil. Tüm Çerkezköy’ün takımı olması dolayısıyla her kesin ve her kesimim yardım etmesini bekledik. Ama olmadı. O dönem adının Belediyespor olmasına rağmen belediye bile yardım etmeyerek destek vermedi” dedi.

 

 

MAYIS AYINDAKİ KONGRE ÖNCESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Sabri Asbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “09-05-2014 tarihinde yapılan kongre öncesi Çerkezköyspor’un daha iyi yerlere getirilmesi,güçlü olması ve bu konuda neler yapılması konusunda bir istişare toplantısı yapıldı.Bu toplantıda Murat Narcın’ın  kongrede aday olacağı ileri sürüldü. O toplantı da her şey iyi idi. Ancak Ahmet Korkmaz da aday olacağını söyleyince işler değişti. İkinci kongreye Murat  Narçın,Ahmet Korkmaz’ın adaylığı ile gidileceği hesapları yapıldı. Ancak bu da olmadı. Ben maddi manevi olarak zor koşullar altında bu kulübe hizmet ettim ve yöneticilik de yaptım. Zor şartlar altında elde ettiğimiz başarılar bile hiçe sayılması beni üzdü. Biz zor koşullar altında bile nasıl başarıyı yakalarız hesapları yaptık hiçbir zaman bu koşullar altında bile karamsar olmadık.Ama Murat Narçın kardeşim nedense ikinci kongrede aday olmadı. Halbuki biz Çerkezköyspor ile Velimeşe Belediyespor  maçı öncesi gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısında eski yönetici ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz,eski futbolcular ve futbola gönül vermiş olanlarla birlikte Çerkezköyspor’u nasıl başarıya taşırı, maddi sıkıntıdan nasıl kurtarırız diye görüş alış verişinde bulunduk.Ancak ikinci toplantıya nedense bazı arkadaşlarımız katılmadı. Buna da bir anlam veremedim. Sonra köşe başlarında eleştiriler yaptıkları duyumunu aldım.bu hiç yakışık almadı.Ahmet Korkmaz benim babamın oğlu değil ama hakkını da vermek lazım. Çünkü bu takıma maddi manevi olarak çok katkı sağladı. Genel kaptanlığından tutun da 3 yılda özverili şekilde başkanlık yaptı. Ahmet Korkmaz’ın maddi olarak da katkısı büyük oldu. Çerkezköyspor’un daha iyi yerlere gelmesi için elinden geleni yapmıştır” diye konuştu.

 BAL LİGİNE ÇIKARAYIM BAŞKANLIĞIDA BIRAKACAĞIM DEDİ

Asbaş “ Ahmet Korkmaz bir gün Murat Narçın’ın iş yerine giderek yeni yönetimde banada bir görev verin demiş. Ama Murat Narçın kardeşim sana görev veremeyiz.Eski yönetimden kimseyi  olmayacak ifadesini kullanmıştır. Murat Narçın bu talimatı kimden almıştır ve neden böyle bir şey söylemiştir. Hangi sıfat ve yetkiyle  bu sözleri söylemiştir. Bunu da anlamak mümkün değildir. Çerkezköyspor 1956 yılında  kurulmuş güzide bir takımımızdır.Çok zor koşullar altında da bir çok başarıya imza atmıştır.”dedi.

 

 

 TARİHİNDE İLK KEZ TÜRKİYE KUPASINA KATILDI

Çerkezköyspor eski başkan Yardımcısı Sabri Asbaş Çerkezköyspor’un tarihinde ilk kez kendi yönetimleri sırasında Türkiye Kupasına katıldığını da belirterek, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Devamlı söylüyorum zor koşullar altında bir çok başarıya imza atıldı diye.İşte yine zor koşullar altında Çerkezköyspor’un kurulduğundan bu yana tarihinde ilk kez bizim yönetimimizde Türkiye Kupasına katılmıştır” dedi.

BAŞKANLIK TA YAPTIM

Asbaş Ahmet Korkmaz’ın başkanlığı sırasında talihsiz bir kaza sonucu ceza evine girmesiyle birlikte başkanlık görevine getirildiğini de belirterek, “özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Ahmet Korkmaz kardeşim talihsiz bir kaza sonucu cezaevine girdi. Dernekler yasasına göre yönetim kendi arasından bir başkan seçmek zorunda idi ve beni başkanlık görevine layık gördüler. Ancak sezon başı olduğu için bir sürü sorunlarla karşı karşıya kaldık. On bir kişilik yönetim kurulundan Ergun Uncuoğullarından, Hayrettin Çetinkaya ve ben yönetimde kaldık. Lige katılım payı, lisanslar, transfer  ve tesis sorunları yaşadık. Kulübün bu sorunlarını nasıl gideririz, maddi sorunun nasıl üstesinden kalkarız derken sağlımız bozuldu. Transferlerin ve lisanların çıkarılmasının son günü ancak para temin ederek ligde yer aldıkt.

Ben ve arkadaşlarım işimi,çoluk çocuğumu bırakarak  bu işlemleri yaptık.Gözümüze uyku girmedi.Beni tüm Çerkezköy nasıl biri olduğumu çok iyi bilir. Benim etikete ihtiyacım yok.Biz son iki yılda düşmemeye oynadık. Bu sezon ise Süper Amatör lige düştük.Bu bize hiç yakışmıyor.Çerkezköyspor olarak bu gün daha iyi yerlerde ve en az ikinci ligde olması gerekiyordu” açıklamasında bulundu.

TEK İSİM ALTINDA BİRLEŞİLMELİYDİ

 Sabri Asbaş Çerkezköyspor ve Veliköyspor’un  tek isim altında birleşmesi gerektiğini de belirterek, “Veliköyspor’un ismini değiştiren ve yönetimde yer alan arkadaşlar bu güne kadar neden Çerkezköyspor’da yönetici olmadı. Çerkezkezköyspor ve Veliköyspor tek isim altında birleşmeliydi. O zaman daha güçlü bir takım ve yönetim olunurdu. Şimdi iki takımda ayni grupta mücadele edecek. Bundan Çerkezköy ve gençlerimiz zarar görecek. Kutuplaşma olacak kaygısı yaşıyorum. Sporu seven biri olarak neden tek isim altında birleşmediklerini de çok merak ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle yeni sezonda her iki takımımıza da türk sporu adına ve Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN