Muhtarlar Derneği'nde Akgün dönemi

30 Mart Yerel Seçimleri ile AK Parti'den Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen ve 20 yıllık muhtarlık görevinden ayrılan Şükrü Dumanlar, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şu

GÜNDEM 7.06.2014 18:41:00 0
Muhtarlar Derneği

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu önceki gün saat 11.00’da Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

FAALİYET RAPORU OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu’nda daha sonra Divan Heyeti’nin oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığı’na Ercan Nas, Divan üyeliklerine ise Ömer Mutlu ve Yakup Engin’in seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Faaliyet Raporu ibra edildi. Okunan faaliyet raporu muhtarlar tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

 

TAHMİNİ BÜTÇE 8 BİN 500 TL

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Derneğin kesin hesapları görüşüldü. 16 Şubat 2013-7 Haziran 2014 dönemini kapsayan kesin hesaplarda Derneğin gelirler ve giderler hesabının 7 bin 545,89 TL olduğu ifade edildi. Derneğin kesin hesap raporu da muhtarlar tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra 2014-2015 dönemi tahmini bütçe görüşüldü. 8 bin 500 TL olarak öngörülen bütçe muhtarlar tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu’nun bir sonraki gündem maddesinde ise yeni yönetimin seçilmesine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı’na Tahsin Akgün oybirliği ile seçildi. Akgün başkanlığında oluşan yeni yönetimde ise Mutlu Timur, İrfan Akem, Mehmet Çetin, Ahmet Milli, Turhan Ersöz, Bahri Çakır, Ersan Albayrak, Hikmet İşcan ve İlhami Sarey yer aldı. Derneğin Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Seçkin Dilsiz, Şaban Bilgin ve Batuhan Kanburoğlu seçildi.

 

 

DUMANLAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Seçimlerin ardından kısa bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, kendisini bu göreve layık gören muhtarlara ve bu zamana kadar dernek faaliyetlerini yürüten eski yönetime teşekkür etti. Akgün, “Olağanüstü Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Akgün’ün konuşmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal tarafından bugüne kadarki emekleri için eski başkan Şükrü Dumanlar’a gönderilen teşekkür plaketi de Dumanlar’a, İstasyon Mahallesi eski muhtarlarından İsmail Sencar tarafından takdim edildi. 

 

 

ESKİDEN MUHTARLIK BÖYLE DEĞİLDİ

Çerkezköy’e yıllarca tek muhtarla hizmet edildiğini belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube eski Başkanı Şükrü Dumanlar, “Çerkezköy hızla gelişti. Nüfus çok hızlı bir şekilde arttı. Bu kapsamda İlçe Seçim Kurulu tarafından muhtarlık sayısı da zamanla arttırıldı. Eskiden muhtarlık yapmak böyle değildi. Merdiven altında küçük köhne bir yer olurdu. İşlemler oralarda yapılır, evraklar da oradaki kilitli sandıklarda muhafaza edilirdi. Şimdi ise burada muhtarlarımız son sistemleri kullanarak vatandaşa hizmet ediyor” dedi.

 

 

BİRGÜN ÇEKİLMESİNİ BİLMEK GEREK

Çerkezköy’de muhtarlık görevine ilk seçildiğinde şehirde sadece 4 muhtarlık olduğunu anımsatan Şükrü Dumanlar, “Muhtar sayısı çok azdı. Fakat muhtarlarımız birbirinin adını bile bilmiyordu. Bu nedenle 5 muhtar arkadaş Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni kurmaya karar verdik. Bugün bu 5 arkadaştan 2’si Hak’kın rahmetine kavuştuğu için aramızda değil. Ölünceye kadar muhtar kalamazsınız. Bir gün çekilmesini bilmek gerek. Biz de öyle yaptık ve 20 yıllık muhtarlık vazifemizden ayrıldık” dedi. Dumanlar konuşmasının sonunda Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal’a plaket işçin teşekkür etti. Olağanüstü Genel Kurul, Dumanlar’ın konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ