Vali Şahin'e davul zurnalı karşılama

Valiler kararnamesiyle Edirne'ye atanan Vali Dursun Ali Şahin Edirne'de davul, zurna ile karşılandı. Düzenlenen törende kapısının herkese açık olacağını belirterek konuşmasına Fuzuli'nin söz

GÜNDEM 7.06.2014 18:34:00 0
Vali Şahin

“BÖYLE GÜNLER AZ BULUNUR”

İçişleri Bakanlığı Valiler Kararnamesi ile Vali Hasan Duruer'in merkeze alınmasının ardından Edirne'ye atanan Vali Dursun Ali Şahin görevine başladı. Edirne'de davul zurna ile karşılanan Vali Şahin için tören düzenlendi. Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada Sultanlar Şehri ve Şehirlerin Sultanı Edirne’ye vali olarak atanmanın huzuru içinde olduğunu belirterek, "Kutsanacak bir ay içerisinde göreve başlamak ne kadar güzel bir olay. Böyle günler az bulunur diyorum. Ben buraya Edirnelileri kucaklamak için geldim diyorum, onları sevmek için geldim diyorum. Onların işlerini kolaylaştırmak için geldim diyorum. Kapımın her zaman herkese açık olduğunu belirtiyorum. Demin edebiyat dediler, Fuzuli yaşlılık yıllarında kapısını açan kimse olmayınca şöyle diyor, 'Ne yanar kimse bana ateşi dilden özge, ne açar kapım bazı sabahdan gayrı.' Bizim kapımız sadece sabah rüzgarlarıyla açılmayacak. Herkese açılan bir kapı olacak. Burada zamanımızı en iyi şekilde israf etmeden gerektiğinde dakikanın peşinde koşarak, değerlendirmek üzere gelmiş olduğumu ifade ediyorum. Burada bizim masamız çözüm masası olacak" ifadelerini kaydetti.

 

 

“BU MAKAMLAR NASİP İŞİDİR”

Heyecanla görev yaparak işleri takip edeceklerini dile getiren Vali Şahin, "Edirne'nin paydaşı olmak için hepimiz hizmet etmeye çalışacağız. Bu Kutsi mekanı yüceltmek için uğraşacağız. Atatürk ne güzel söylemiş, 'Millete efendilik yoktur, hizmete efendilik vardır.' İşte biz o hizmeti sadece ben valiniz olarak yürütecek değil, bütün birim amirleriyle, müdürleriyle, bütün memurlarıyla size en iyi şekilde hizmet etmek için burada olduğumuzu ifade ediyorum. Bu makamlar nasip işidir, kısmet işidir. İnsanlar bakan olur, genel müdür olur, müsteşar ve başbakan olur. Hep nasiple. Benim de nasibim, benim de suyum ve ekmeğim Edirne'deymiş. Ben de inşallah Edirne'ye güzel bir hizmet ederek bu makamı sonlandırmak istiyorum. Bu makamda en güzel hizmeti vereceğim. Çünkü Edirne farklı bir yer. Her ne kadar Selimiye Camii'nin o mimarı benim ustalık eserim demişse de bu Edirne’ye, İstanbul’daki Süleymaniye Camii’ne de benim kalfalık eserim demiştir. Bunun bir manası ve önemi vardır. İşte bu önemin içerisinde Cengiz Aymatoğlu’nun ifadesiyle bir gün yüz yıla değer ifadesini burada en güzel şekilde beraberce gerçekleştirmiş olacağız" dedi. Konuşmaların ardından önceki dönemde Giresun Valiliği görevi yapan Vali Şahin’in Edirne’ye atanması dolayısıyla fındık dağıtımı yapıldı. Ayrıca Giresun’dan gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaptı.