Malkara Belediyesi Hazarin ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi

Malkara Belediye Meclisi 5393 Sayılı Yasanın 20. maddesine göre Haziran ayı Olağan Meclis toplantısı gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

GÜNDEM 7.06.2014 18:31:00 0
Malkara Belediyesi Hazarin ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye binasındaki Meclis Odasında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un Başkanlığında düzenlenen toplantı, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un açılış konuşması, yoklama, saygı duruşu ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı. 

Toplantıda gündemin 2. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Eş Finansman Destek Talebi hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Özel Ağaçlandırma Sahalarının Devri hakkındaki yazısı görüşülerek köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerin Özel Ağaçlandırma Sahalarının bakımı için Malkara Belediyesi’nden alanında iki personelin görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Gündemin 4. maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğünün İş Makinası talebi hakkındaki yazısının görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin 5. maddesinde yer alan Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Çalışma Yönetmeliği hakkındaki yazısının görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) hakkındaki yazısı görüşülerek; Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Malkara Belediye Başkanlığı arasında yapılması gereken protokolün imzalanması için Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a yetki verilmesi, bahse konu işin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde TEDES sisteminin kurulması ve 5 yıl süre ile işletilmesi işi ihalesini yapmak üzere Belediye Encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 7. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Plan Değişikliği - Yapı Nizamı hakkındaki yazısı görüşülerek yapı adası düzenlenmesi mahiyetinde, komşu mülkiyetleri hiçbir şekilde mağdur etmeyen, mevcut yol, yeşil alanları ve arazi kullanımları koruyacak şekilde yapılan değişikliğin İmar Komisyonuna havale edilip komisyonda değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

GÜNDEM DIŞI 9 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda gündem dışı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı İlave hakkındaki yazısı görüşülerek, 27.05.2014 tarih ve 75 Sayılı Karar no ile onaylanan altıncı 5 Yıllık İmar Programına kamu yararı ve ihtiyaç dahilinde ilave söz konusu olan Camiatik Mahallesi Akbaldır Mevkii ada: 381 parsel: 29 ve ada: 381 parsel: 4'de kayıtlı taşınmazlar arasında, 07.02.2014 tarih ve 22 Sayılı BMK ile onaylanan imar planına göre 15.00 metrelik taşıt yolunun kamu yararı adına açılabilmesi, 5 yıllık imar programına eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışı 2. maddede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Plan değişikliği – Yol Genişliği ve Çekme Mesafesi hakkındaki yazısı görüşülerek yapılacak olan plan değişikliğinin İmar Komisyonuna havale edilip komisyonda değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Gündem dışı 3. Maddede yer alan Zabıta Müdürlüğünün Mezbaha ve Soğuk Hava Tesisleri Yetki Devir hakkındaki yazısı görüşülerek, Mezbaha ve Soğuk Hava Tesislerinin şirket ile yapılan sözleşmesi 20 Haziran 2014 tarihinde sona ereceğinden dolayı hizmetlerin yerinde, zamanında ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi adına Mezbaha ve Soğuk Hava Tesislerinin Malkara Belediyesi tarafından işletilmek üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yetki devri istenilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışı 4. maddede yer alan Zabıta Müdürlüğünün Otogar Tesisleri Yetki Devir hakkındaki yazısı görüşülerek Otobüs ve Minibüs Terminalinin Malkara Belediyesi tarafından işletilmeye, boş bulunan dükkânların ihalelerini yapıp borçlarını takip etmek üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yetki devri istenebilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM 17 HAZİRAN’DA

Gündem dışı 5. maddede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı  İlave hakkındaki yazısı görüşülerek; 27.05.2014 tarih ve 75 Sayılı Karar No ile onaylanan altıncı 5 Yıllık İmar Programına kamu yararı ve ihtiyaç dahilinde ilave söz konusu olan Camiatik Mahallesi Londra Asfaltı Mevkii ada: 561 parsel: 16 noda Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile aynı adada otopark alanı olan kayıtlı taşınmaz, 07.02.2014 tarih ve 22 Sayılı BMK ile onaylanan 1/1000 Ölçekli Malkara İlave ve Revizyon İmar Planına göre yeşil alanda kalan söz konusu yeşil alanın uygulanabilmesi için kamulaştırılma işleminin, 5 yıllık imar programına eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışı 6. Maddede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Artık Parsel Satışı hakkındaki yazısı görüşülerek ilgili maddeye istinaden Camiatik Mahallesi, tapuda ada: 299, parsel: 17 noda kayıtlı taşınmazın satışı oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem dışının 7. maddede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Artık Parsel Satışı hakkındaki yazısı görüşülerek ilgili maddeye istinaden Camiatik Mahallesi, tapuda ada: 331, parsel: 30 noda kayıtlı taşınmazın satışı oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışının 8. maddede yer alan Zabıta Müdürlüğünün Malkara Belediyesi’ne Tahsis Edilen Araçlar hakkındaki yazısı görüşülerek trafik sigortaları ve fenni muayeneleri geçen devrolan araçların sigorta ve fenni muayenelerinin yaptırılması oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışının 9. maddede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Harita, Emlak ve İstimlak Şefliği Kurulması hakkındaki yazısı görüşülerek 22.02.2007 tarih ve 26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşlar ile Mahalli İdare Birliklerin Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe uygun olarak, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (L) fıkrası gereği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde Harita, Emlak ve İstimlak Şefliği kurulması oy birliği ile kabul edildi. Komisyona havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere Haziran ayı Meclisinin 2. Oturumunun 17 Haziran 2014 Salı günü saat 16.00'da gerçekleştirilmesine karar verildi.