Çevreyi hor görürsen geleceği zor görürsün

Ülke genelinde gerçekleştirilen Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında topladıkları 206 kilogram atık pil ile Tekirdağ 1'incisi olan Kapaklı Anaokulu öğrencilerine, Kapaklı Belediyesi tarafından çeÅ?

GÜNDEM 7.06.2014 18:24:00 0
Çevreyi hor görürsen geleceği zor görürsün

Atık Pil Toplama Kampanyası’nda İl 1’incisi olan Kapaklı Anaokulu’na, Kapaklı Belediyesi tarafından bir adet Atık Pil Toplama Makinesi ve bir adet de Yazıcı hediye edildi.

SOSYAL SORUMLULUK KÖŞESİ OLUŞTURDUK

Kapaklı Anaokulu’nda düzenlenen törenle miniklerin birinciliğini kutlamak istediklerini kaydeden Okul Müdürü Sevinç Ayan, “Erken çocukluk dönemi insan gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir ve çocukların bu dönemdeki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları yaklaşımları, değer yargılarını, davranışları, alışkanlıkları, becerileri ve kimliği belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır. Öğrencilerimizin ilçemizde yapılan çevre çalışmalarına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla atıkların zararları, bertaraftı konusu ve atıkların insan sağlığına ve çevreye karşı yarattığı tehlikeye dikkat çektik. Bu kapsamda Sosyal Sorumluluk Köşesi oluşturduk” dedi.

HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR

Kapaklı Anaokulu bünyesinde oluşturulan Sosyal Sorumluluk Köşesi’nde ‘Çevreyi Hor Görürsen Geleceği Zor Görürsün’ ‘Her Atık Çöp Değildir’ sloganları ile geri dönüştürülebilir atıkları topladıklarını kaydeden Okul Müdürü Sevinç Ayan, “Bu süreçte her çocuğun okula gelirken en az bir çeşit atık getirdiğini, ailelerin de bu konuda bilinçlendiğini gördük. Çocukların, okula getirebileceği atık bulamadıkları durumlarda oturdukları binalardan, tanıdıkları komşularından hatta yerde buldukları atıklardan toplayıp okula getirdiklerinin haberlerini oldukça sık duyduk. Her hafta kayda değer miktarda mavi kapağı Çerkezköy Sakatlar Derneğine teslim ettik. Kapaklı ilçesinde toplanan toplam 484 kg atık pilin 206 kg’lık kısmını Kapaklı Anaokulu’ nun öğrencileri tek başlarına topladı. Bu alanda ilde en fazla atık pil toplayan okul olduk” ifadelerini kullandı.

 

 

Kapaklı Anaokulu öğrencilerinin başarısını kutlamak amacıyla, düzenlenen programa katılan TEMA Vakfı Çerkezköy Sorumluları Funda Çırpan ve Orçun Emrah Eren de “Geri dönüştürülebilir atık toplamanın yanı sıra, çocuklarda doğa sevgisi kazandırabilmek için TEMA Vakfı tarafından geliştirilen Minik TEMA Eğitim Programı kapsamında etkinlikler gerçekleştirdiler. Minik TEMA; okulda çocukların sınıflardan dışarı çıkarak, evde ise bilgisayar ve TV başından kalkarak doğayla anlamlı bir bağ kurmalarına ve duyularını kullanarak doğayı keşfetmelerine fırsat yaratmayı amaçlamaktadır. Program sayesinde çocuklarımızın doğada hissederek, dokunarak, koklayarak ve duyarak, farklı deneyimler yaşama fırsatı bulması; böylece hem bedensel, hem de zihni gelişimlerinin olumlu yönde desteklenmesi hedeflenmektedir. Uygulanan etkinliklerle çocuklara toprak, su, hava ve ağaç sevgisi kazandırmaya çalıştık” açıklamalarında bulundu.

BİR ATIK PİLE BİR SAKIZ

Konuşmaların ardından söz alan Kapaklı Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Hüseyin Özel, minik öğrencilere atık pillerin toplanmasının önemi ve atık pillerin çöpe atılmasının zararları hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonra öğrencilere Atık Pil Toplama Makinesi’nin nasıl çalıştığı hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyin Özel, çocukların her atık pil için makineden bir sakız alabileceğini kaydetti. Özel daha sonra gönüllü bir öğrenci ile birlikte makineyi test etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ