Hayallerindeki mesleği erbabına sordular

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi yönetiminin, öğrencilerin kendilerine en uygun mesleği belirlemelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Meslek Tanıtım Günleri etkinliği dün saat 11.00

GÜNDEM 6.06.2014 19:33:00 0
Hayallerindeki mesleği erbabına sordular

Meslek Tanıtım Günleri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. Keyifli bir söyleyişi havasında gerçekleşen etkinlikte katılımcılar öğrencilere meslekleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

ÖĞRENCİLER MERAK ETTİKLERİNİ SORDU

Meslek Tanıtım Günleri etkinliğinde Psikolog Gözde Karabulut, Gazeteci Murat Yakar, Toplum Destekli Polis Memurları Furkan Kırali ve Cansu Akın, Bankacı Cüneyt Ökçin, Hemşire Ülkü Aycan ve Zihinsel Engelliler Öğretmeni Mert Akbal katıldı. Katılımcılar yaptıkları mesleklerle ilgili öğrencilere bilgi verdi. Mesleklerinin zorlu ve avantajlı yanlarını öğrencilerle paylaşan katılımcılar, nerelerden mezun olduklarını, aylık ortalama kazançlarını ve bunun gibi birçok konuyu merak eden öğrencilerin sorularını büyük bir içtenlikle cevapladı.

 

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİK DÜZENLEDİK

Öğrencilerin ileride seçecekleri meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanarak hazırlanan etkinlikte katılımcılar meslekleri hakkında bilgiler verirken, öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap verdiler. Sınıflarda gerçekleştirilen etkinliğin ardından öğrenciler katılımcılara çiçek verdi. Geleceğin teminatı ve güvencesi olan öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda öğrenim görmelerine fırsat vermek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini kaydeden Rehber Öğretmeni Huriye Özhan, “Tüm geleceklerini etkileyecek meslek seçiminde doğru karar vermelerine yardımcı olmak bakımından okulumuz tanıtım ve yöneltme ekibi tarafından çeşitli etkinlik düzenledik” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Meslek Tanıtım Günleri’nin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini kaydeden Rehber Öğretmeni Huriye Özhan, “Bu yıl Meslek Tanıtım Günleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında öğrenmek istediklerini, merak ettiklerini kurum yetkililerine sorup bilgi sahibi oldular. Bu bilgiler meslek seçimlerinde de etkili olacaktır” dedi ve kendilerini kırmayıp etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Haber / Emine LALE