5 yılda 5 kıtaya traktör ihracatı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölşgesi içinde faaliyet gösteren Hattat Tarım, Avrupa ve Dünya ülkelerinin alternatif tarım ürünlerine gösterdiği büyük ilgiye kayıtsız kalmadı ve Hattat 3000 serisi bah?

GÜNDEM 6.06.2014 18:24:00 0
5 yılda 5 kıtaya traktör ihracatı

Hattat Tarım, üretimini yaptığı Avrupa yönetmeliklerine uygun Hattat 3000 serisi bahçe traktörlerini başta Avrupa olmak üzere, tüm dünya ve Türkiye çiftçilerinin kullanımına sunuyor.

ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİ ÖNEM KAZANDI

Üretim tesisleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Hattat Tarım’ın Genel Müdürü Murat Özcan, ''Dünya nüfusunun hızla artması, insan ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve sulanabilen alanların çoğalması ile Türkiye ve Avrupa’da buğday, arpa, ayçiçeği ve mısır dışında alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi önem kazanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

 

 

DÜNYA DEVLERİ HAREKETE GEÇTİ

Ekonomik değeri yüksek ürünler olduğu için çiftçiler tarafından son yıllarda getirisi yüksek olan meyvecilik ve seracılık faaliyetlerinin de önem kazandığını ifade eden Özcan “Biz de bu ilgiye karşılıksız kalmamak adına tamamen kendi tasarımımız Hattat Bahçe Serisi Traktörleri, 2013 yılında üretmeye başladık. Tarım ürünlerinde farklılaşma, dünya devlerini yüksek beygir güçlü büyük traktörlerinin satışının yanı sıra, yakıt tüketimi düşük bağ ve bahçe traktörlerin pazarlanmasının yapılması için de harekete geçirdi. Bahçe traktörlerimiz ile ilgili yapmış olduğumuz çalışma Avrupa devlerinden Valtra'nın dikkatini çekince alt beygir gücünde 50 beygirden 80 beygire kadar bahçe traktörlerini Türkiye ve Dünya pazarının yanı sıra Valtra Traktör için de üretmeye başladık” dedi.

50’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

Üretimi yapılan traktörlerin Valtra Traktör tarafından da tüm dünyaya pazarlandığını ifade eden Hattat Tarım Genel Müdürü Murat Özcan, “5 yıl gibi kısa bir sürede 5 kıtada 50'den fazla ülkeye Hattat ve HTT markalarıyla traktör ihracı gerçekleştiriyoruz” açıklamalarında bulundu.

Haber / Gökhan YILMAZ