Belediye'den başpehlivanlara özel tribün

Bu yıl 653'üncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde önceki dönemlerde er meydanında güreşmiş olan başpehlivanlar için 204 kişilik yer ayrıldı.

GÜNDEM 5.06.2014 21:00:00 0
Belediye

“AYRI YER AYIRDIK”

16-22 Haziran tarihleri arasında 653’üncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde hazırlıklar sürüyor. Güreşlere kısa süre kala çalışmaları hızlandıran Edirne Belediyesi bu yıl farklı bir uygulamaya imza atacak. Güreş alanında 204 kişilik yer ayıran Edirne Belediyesi, Kırkpınar'a değer katan başpehlivanları özel tribünde ağırlayacak. 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bu yıl 16- 22 Haziran tarihleri arasında 653’üncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde farklı bir uygulama yaptıklarını kaydederek, Kırkpınar’a değer katan başpehlivanlara ayrı bir yer ayırdıklarını dile getirdi. 

“EDİRNE’DE TARİH BİTMEZ”

Kırkpınar’a ve Edirne’ye değer katmış olan kişilerin hak ettiği değeri görmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi vefalı bir belediye. Edirne’mize katkı yapan herkese büyük bir saygı ve onur duyuyoruz. Vefamızı göstermek anlamında da başpehlivanlarımıza, eski ağalarımıza tribünlerimizden yerler ayıracağız. Şuna inanıyoruz, Edirne inanılmaz güzel bir kent, Edirne bir hazine. Biz bu hazineyi koruyacağız ve geliştirmeye çalışacağız. Çok sevdiğimiz hocamızın Ord.Prof. Süheyl Ünver’in bir lafı var; 'Dünyada her şey biter, ama Edirne'de tarih bitmez'" şeklinde konuştu.

"KIRKPINAR'DA HEM GÜREŞİ SEYREDİP HEM DE ETRAFINDAKİ FESTİVAL HAVASINI HİSSEDENLER TEKRAR GELMEK İSTEYECEK"

Kırkpınar'ın marka değeri olduğunu bildiklerini belirten Tanrıkulu, "Bunun tescillisi, marka değeri olması zaten, UNESCO tarafından somut olmayan Dünya Kültür Mirası'na 2010 yılında girdi biliyorsunuz. Dünyanın tescillediği bir markanın daha da güzelleşmesi artarak parlatılması anlamında biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu sene gelen insanlarımız hem güreşi seyredip hem de etrafındaki festival havasını hissedince önümüzdeki yıl tekrar gelmek isteyecek. Daha fazla rağbet görecek. 'Kırkpınar’a geldik ama şunla karşılaştık, şu düzensizlik vardı, şöyle mutsuz olduk' gibi düşüncelerden koparak insanların buraya daha da fazla gelmesini sağlayacağız. Biz şuna inanıyoruz, bizim misafirlerimiz mutlu olursa bize yüzlerce misafir gönderecekler" dedi.