Edirne Kent Konseyi'nde görev dağılımı yapıldı

Edirne Kent Konseyi'nin 18.Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu, düzenledikleri toplantı ile görev dağılımını yaptı.

GÜNDEM 5.06.2014 18:43:00 0
Edirne Kent Konseyi

18.Genel Kurulu’nda seçilen yeni Başkan Özer Demir ve Yürütme Kurulu üyeleri; Nur Yılmaz Ercin, Nebahat Çavuş, Sultan Fırtına, Şafak Engincan Çolak, Murat Can Dağdevir, Arif Kuday ile Ayşe Dengiz ilk toplantılarını gerçekleştirdi.  Toplantıda yapılan Genel Kurul değerlendirmesinde, 162 Genel Kurul üyesinden 122 sinin Genel Kurula katılmasıyla daha kurumsallaştığı öngörüldü. Kent Konseyinin Genel Kurulunda Başkan seçilen Özer Demir ve Yürütme Kurulu üyelerinin daha önce olduğu gibi bundan sonrada Edirne’nin kentsel sorunlarına çözüm odaklı yaklaşarak çözümü konusunda da önyargısız olarak kentin yetkilileri ve sakinleri ile tam bir işbirliği içinde ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceği açıklandı. 

 

 

“HAYIRLI OLSUN”

Yürütme Kurulu adına Genel Kurul Toplantısını değerlendiren Özer Demir, "5 yıllık bir dönem için seçilen Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Belediye Kanunun 76.maddesi ve Kent Konseyleri Yönetmeliği’nin amir hükümleri uyarınca Kent Konseyi’nin çalışma mekan ve bütçesi konusunda gerekeni yapacağına, Edirne’nin iyiye, çok daha ileriye götürülmesi için Kent Konseyi ve bileşenleri ile işbirliği içinde çalışacağına kuşkumuz bulunmamaktadır. Yeni dönemin Edirne için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

"KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ VE EDİRNE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ GEREĞİ UYGULAMA YAPILDI”

Demir, ayrıca Genel Kurul hakkında yerel basında çıkan haberleri bu kapsamda düzeltmek zorunluluğu doğduğunu ifade ederek, "Genel Kurulda oy kullanmak isteyen arkadaşlarımız 24 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısına kadar üye bildirmemişlerdir. Bu nedenle Genel Kurul hazırun listesinde adları olmamıştır. Genel Kurul günü Kent Konseyi’ne üye olmak ve hazırun listesini imzalamak istemişlerdir. Kent Konseyi’nin uymak zorunda olduğu İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ve Resmi Gazetede yayınlanan Kent Konseyi Yönetmeliği ve Edirne Kent Konseyi Yönergesi gereğince bu arkadaşlarımızın hazırun listesine üye olarak kaydedilmeleri mümkün olmadı. Ancak üyeliklerinin her zaman kabul edileceğini kendileri de bilmelidirler" ifadelerini kaydetti. 

Haber/Gökhan TEKER