Öğrencilerden başarılı resim sergisi

Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin derslerde yaptığı resimler görücüye çıktı. Karakalemden, suluboyaya, pastel boyalamalardan oluşan resim sergisinde yapılan resimler protokol üyelerini

GÜNDEM 5.06.2014 18:36:00 0
Öğrencilerden başarılı resim sergisi

Kapaklı’da eğitim öğretim veren Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı resimler, önceki gün açılan yılsonu sergisinde sergileniyor.

TAM NOT ALDI

Önceki gün saat 14.30’da Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleşen sergi açılışına Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan,  ilçedeki okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.Birbirinden değerli 150’ye yakın eserin yer aldığı serginin açılışını Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel yaparken, öğrencilerin yaptığı resimler sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı. Yaptıkları çalışmayla göz dolduran öğrenciler sergiye katılanlardan tam not aldı.

 

 

“CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK KALACAK”

Çalışmalarda kuru boya, pastel boya, sulu boya, kara kalem çalışmalarının yanında özgün tasarım çalışmalarının çeşitli teknikler bir arada kullanıldığını belirten Görsel Sanatlar öğretmeni Adnan Özcan “5-6-7-8’inci sınıf öğrencilerimizin sene başından itibaren yaptıkları resim çalışmalarını sergiledik. 150 teknikle hazırlanmış yüzlerce resmin yer aldığı sergimiz Cuma günü saat 14.00’e kadar açık kalacak. Sergide büyük emeği olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOK GÜZEL ESERLER ÇIKARDIK”

Çalışmalar sonucunda beklentilerin çok üzerinde eserler ortaya çıktığını vurgulayan Özcan, “Sergimizde sıradanlığın dışına çıkmaya çalıştık. Gerçekten çok güzel eserler ortaya çıktı. Önümüzdeki yıl, bu çalışmalarımıza daha da üzerine koyarak devam etmeyi istiyoruz.  Bu sayede resmi hem okulda hem de çevremizde sevdirmeyi amaçlıyoruz. Sergiyi herkesin görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu. Serginin açılışını yapan Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksek, açılan serginin katılanlara ayrı bir heyecan verdiğini dile getirirken, başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere sergide emeği geçen herkesi kutlayarak teşekkür etti.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Serginin üç gün hazır olacağını söyleyen Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü İlkay Cabalar “ Sergimiz geleneksel hale geldi. Görsel Sanatlar Öğretmeni ve öğrencilerin bir yıllık emekleri sonucu bu sergi ortaya çıktı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Haber/Ahmet KARDEŞ