Marmara'dan Bosna'ya kardeşlik köprüsü

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Edirne Hafız Ağa Konağı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, B

GÜNDEM 4.06.2014 20:38:00 0
Marmara

TÜM BELEDİYELERİMİZ YARDIM EDİYOR

Marmara Belediyeler Birliği olarak Edirne’de toplandıklarını söyleyen Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, “Gündemimizde Saray Bosna’daki yaşanan sel felaketi var. Bosna’nın gerçek dostu Türkiye’nin hemen komşusu Marmara ve Trakya olarak yardım etmek öncelikle bizlere düşüyor. Marmara Belediyeler Birliği olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. Türkiye ile Bosna Hersek arasında bir köprü oluşturduk. Oradaki sel felaketi nedeniyle merkez olarak 15 ayrı belediyeye ayırdık ve her belediyeye yardım edecek belediyemizi belirledik. Şu anda tüm belediyelerimiz oradaki merkezlere yardım ediyor” dedi.

 

 

SON GELİŞMELERİ KONUŞACAĞIZ

Bir an önce Bosna Hersek’in normal hayatına dönmesi gerektiğini kaydeden Altepe, “Oradaki kullanılmaz durumda olan yaklaşık 100 binin üzerindeki binanın eksiklerinin giderilmesi, eşya desteği sağlanması, oranın temizlik ve hijyen malzemesi, ilaçlanması gibi tüm bölgelerle uğraşıyoruz ve bu konuda Marmara Belediyeler Birliği önemli bir misyon yüklenmiş durumdadır. İnşallah bunları son gelişmeleriyle konuşacağız. Toplantının sonunda Edirne ile ilgili izlenimlerimizi dile getireceğiz” dedi.

 

 

EDİRNE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’deki belediyeler arasında en büyük ve en eski birliğin Marmara Belediyeler Birliği olduğunu kaydeden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Diğer anlamda hem sosyo-kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda Marmara Belediyeler Birliği Encümeninin toplanması Edirne’miz için gerçekten önemlidir. Sayın başkanlarımızın tamamı çok tecrübeli belediye başkanları kendi şehirlerinde ve bölgelerinde başarılarını defalarca izlediği ve takdir ettiği belediye başkanlarımız. Yeni bir belediye başkanı olarak kendilerinden alacağımız, çok dersler var öğreneceğimiz şeyler var. hem belediyecilik anlamındaki deneyimlerini hem de kentin gelişimi hakkındaki birikimlerini bizlerle zaten paylaşıyorlar. Buradaki toplantıda Edirne ile ilgili dolaştıktan sonra değerlendirmelerini de alacağım. Kentin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ