Kaymakam Kubilay: Sporun ve sporcunun yanındayız

Basın mensuplarının talebi doğrultusunda Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Geleneksel Kurumlar Arası Halı Saha Turnuvası birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

SPOR 3.06.2014 19:52:00 0
Kaymakam Kubilay: Sporun ve sporcunun yanındayız

24 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Çerkezköy Kaymakamlığı Geleneksel Kurumlar Arası Halı Saha Turnuvası 2 Haziran Pazartesi günü Basın Mensupları takımı ile Nurullah Narin Ortaokulu takımı arasında oynan karşılaşma ile start aldı. 24 Haziran'a kadar devam edecek turnuvanın ilk etabı eleme usulü ile başladı. Daha sonra grup maçları halinde devam edecek turnuva yarı final ve final maçı ile sona erecek. Olimpiyat Halı Saha'daki açılış karşılaşmasına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem, okul müdürleri ve çok sayıda taraftar yer aldı.

 

 

BASIN MENSUPLARININ TEKLİFİ İLE YOLA ÇIKTIK

Açılış karşılaşması öncesinde Olimpiyat Halı Saha’da açılış töreni düzenlendi. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay, başta turnuvanın düzenlenmesine vesile olan Basın mensupları olmak üzere turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür etti. Kubilay, "Amacımız kurumlar arası var olan dayanışma, koordinasyon ve yardımlaşmayı daha da artırmaktır. Özellikle gençlerimizi kamu görevlilerimizi spora teşvik amacıyla basın mensuplarının teklifi ile Çerkezköy Kaymakamlık Halı Saha Turnuvası’nı düzenledik. Turnuvanın bu yıl ilkini yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getireceğiz” dedi.

GENÇLİK MERKEZİMİZİN TEMELİNİ ATTIK

Geleneksel Kurumlar Arası Halı Saha Turnuvası’na toplam 24 takımın katıldığını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Organizasyonu gerçekleştiren İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze ve Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yine bu organizasyonun sağlıklı bir şekilde 24 Haziran'a kadar devam etmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tüm tedbirleri aldı. Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yine sağlık hizmetleri sunacak olan İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi. Gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Kubilay, “Çerkezköy'de sporu sportif faaliyetleri çok önemsiyoruz. Çok göç alan bir ilçeyiz. Bu nedenle gençlerimizin sporla uğraşmasını ya da biraz önce gösterilerini izlediğimiz Halk Oyunları Ekibimiz gibi kültüre sanata ilgi göstermelerini istiyorum. Bildiğiniz gibi Gençlik Merkezimizin temelini attık. Bu manada çok önemli bir eksiği gidereceğine inanıyorum. Gençlik Merkezi bu saydığımız faaliyetler için önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

 

 

İLK MAÇI İZLEDİLER

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu bir ilktir ve başlangıçtır. İlk olmasına rağmen gerçekten çok büyük katılım oldu. Tüm kamu kurumları olarak sporun sporcunun yanında olmalıyız. Biz başlangıcı yaptık. Dileğimiz sivil toplum örgütleri, meslek kurumları ve fabrikalarında yapacağını düşünüyorum. Bundan sonra değişik spor dallarında da hep beraber buluşmamız gerekiyor. Turnuvaya katılacak hakem gözlemci ve personele teşekkür ediyorum. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi. Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının ardından turnuvanın ilk santra vuruşunu yaptı. Kaleye doğru gönderdiği topla turnuvayı başlatan Kaymakam Metin Kubilay, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ve taraftarlarla birlikte günün ilk maçını izledi.

BASIN MENSUPLARI 1-0 ÖNE GEÇTİ

Turnuvanın ilk maçı Basın mensupları ile Nurullah Narin Orta Okulu arasında oynandı.  Basın mensupları Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün katkılarıyla karşılaşmaya üzerinde “Soma” yazan siyah formalarla çıkarak, Soma’da hayatını kaybeden işçileri anlamlı bir şekilde andı. Basın mensupları karşılaşmaya Kaan, Savaş, Alper, Murat, Ahmet, Kadir ve Onur kadrosu ile çıkarken, yedeklerde ise Volkan, Emrah ve Can yer aldı. Maça etkili başlayan Basın mensupları ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru ataklarını sıklaştıran Basın mensupları, 10 numaralı Ahmet’in ceza sahası dışından çektiği sert ve düzgün vuruş ile karşılaşmada 1-0 öne geçti.

İLK YARI 2-1 BİTTİ

Gelen golle birlikte rahatlayan Basın mensupları bu dakikalarda ataklarını daha da sıklaştırdı. Rakibi karşısında Kadir ve Onur ile önemli pozisyonlardan yararlanamayan Basın mensupları etkili oyununu sürdürdü. İlk yarının ortalarında Basın mensupları adına bir kez daha sahneye çıkan Ahmet, yine uzaktan attığı şık golle farkı ikiye çıkardı. 2-0’dan sonra rakip takım kalecisi tarafından ceza sahası içinde yere düşürülen Kadir, hakem Cengiz Vural’dan penaltı bekledi. Fakat maçın hakemi müdahalenin kurallara uygun olduğu yönünde hüküm verdi. Karşılaşmada iki farklı üstünlüğü yakaladıktan sonra duraksayan Basın mensupları Nurullah Narin Ortaokulu’nun atakları karşısında etkisiz kaldı. Nurullah Narin Ortaokulu ilk yarının sonlarına doğru bulduğu golle farkı bire indirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı.

HAKEM BASIN MENSUPLARININ 2 GOLÜNÜ VERMEDİ

Karşılaşmanın ikinci devresine Nurullah Narin Ortaokulu’nun sert oyunu damga vurdu. İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Nurullah Narin Ortaokulu bulduğu golle skoru eşitledi. Oyun disiplininden kopan Basın mensupları ise ilerleyen bölümlerde rakip kalede etkili olamadı. Zaman zaman sertlik dozajının iyice arttığı karşılaşmada maçın hakemi Cengiz Vural, Basın mensuplarının kaydettiği 2 golü vermeyerek adeta maçın kaderiyle oynadı. Oyundan kopan rakibi karşısında çok rahat ataklar geliştiren Nurullah Narin Ortaokulu bulduğu golle skoru 3-2 yaptı. Rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen mağlup duruma düşen Basın mensupları tekrar beraberliği aradı. İlerleyen bölümlere doğru ataklar geliştiren Basın mensuplarında Onur’un sert şutu direkten döndü.  Nurullah Narin Ortaokulu karşılaşmanın bitmesine beş dakika kala bir gol daha bularak skoru 4-2 yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma Nurullah Narin Ortaokulu’nun 4-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

VERGİ DAİRESİ GOL YAĞDIRDI

Günün diğer karşılaşmasında ise Vergi Dairesi ile Halit Narin Metem Lisesi karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan Vergi Dairesi ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili oldu. Her iki devrede de rakibi karşısında goller bulan Vergi Dairesi karşılaşmadan da 10-0 galip ayrılmasını bildi. Günün son karşılaşmasında ise Çerkezköy Adliyesi ile Çerkezköy Barosu karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı ise Çerkezköy Adliyesi 5-4 kazanmasını bildi.

Haber / Seyit SÜREN