Lüleburgaz'da " Yat üretim atölyesi"

Lüleburgaz'da mobilya imal eden girişimci Ömer Yıldız, yat üretme hayalini gerçeğe dönüştürdü. Yıldız: "Madem mobilya yapıyorum, yat da yaparım diye düşündüm." dedi.

GÜNDEM 3.06.2014 19:43:00 0
Lüleburgaz

“YAT ÜRETMEK İSTİYORUM”

Girişimci Ömer Yıldız, küçüklüğünde yat üreticisi olmayı hayal ederken mobilya ustası oldu. Yat üretme düşüncesinden vazgeçmeyen Yıldız, "Mobilya üretiyorsam yat da üretirim" diyerek, yıllar sonra hayalini gerçeğe dönüştürdü. Yıldız, yaptığı açıklamada, Lüleburgaz’da mobilyacılık yaparak geçimini sağladığını ancak uzun zamandır yat üretmek istediğini söyledi. 

“ÜRETİME BAŞLADIM”

Çeşitli tersanelerde araştırmalar yaptığını, en sonunda İstanbul'daki bir yat firmasının, sahibi vefat ettiği için satıldığını öğrendiğini belirten Yıldız, "Madem mobilya yapıyorum, yat da yaparım diye düşündüm. Şirketi her şeyiyle satın alarak Lüleburgaz'da yat üretme atölyesi kurdum ve üretime başladım. Burada, ustalarımızla sıfırdan yat yapıyoruz" dedi. Yıldız, önce yatın kalıbını çıkardıklarını, daha sonra kalıptan montaja alıp döşemelerini yerleştirdiklerini, motor kısmını da müşteri tercihine göre yaparak denizde yüzecek halde teslim ettiklerini ifade etti. Şimdilik motorlu, 12 boy ve ebatta yat ürettiklerini, ağırlıklı olarak bakımları zor olduğu için bir kova suyla temizlenebilecek yatlar yaptıklarını dile getiren Yıldız, "Yatların içinde yatak, dört kişilik yemek masası, buzdolabı, banyo dolabı ve tuvalet var. Fiyatlar, müşterinin isteğine bağlı olarak 65 binden başlayıp 135 bine kadar yükseliyor" diye konuştu.

 "BURADA DENİZ Mİ VAR, NASIL ÜRETİYORSUN" 

Yıldız, yat üretimiyle ilgili çevredeki vatandaşlardan olumlu ya da olumsuz farklı tepkiler aldığını söyledi. Kendisine birçok kişinin, "Burada deniz mi var, nasıl yat üretiyorsun" dediğini belirten Yıldız, "Ben de onlara şakayla, 'Fabrikanın arkasında küçük bir deniz var' diyorum. Çok şaşırıyorlar, 'Bilmiyorduk' diyorlar. Halbuki Lüleburgaz'da deniz yok ama gördüğünüz gibi gayet güzel yatlar yapılabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan YILMAZ