TRT Spikeri Kerem Öncel Çerkezköy'de seminer verdi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından Etkinlik Yönetimi kapsamında düzenlenen "İletişim Seninle Başlar" konulu konferansların sonuncusu dün saat 14.00'da Çerkezk

GÜNDEM 3.06.2014 19:40:00 0
TRT Spikeri Kerem Öncel Çerkezköy

Spikerlik mesleğinin büyük ölçüde yeteneğe dayalı olduğunu kaydeden Öncel, TRT Spor Spikeri Kerem Öncel’in konuşmacı olarak katıldığı Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği Etkinlik Yönetimi kapsamında “İletişim Seninle Başlar” konulu seminere çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.

PROGRAM MÜZİK ZİYAFETİ İLE BAŞLADI

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “İletişim Seninle Başlar” konulu konferansta, ilk olarak Halil Kızılok ve Önder Kaya adlı öğrenciler “dostum dostum” ve “leylim ley” adlı türkülerle davetlilere müzik ziyafeti sundu. Programın açılış konuşmasını ise Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş yaptı. Buluş, “Etkinlik Yönetimi kapsamında gerçekleştirdiğimiz seminerlerin sonuncusu için bir araya geldik. Öncelikle programın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi ve sözü TRT Spikeri Kerem Öncel’e bıraktı.

 

 

“DİLİNİZİ NE KADAR İYİ KULLANIRSANIZ, O KADAR BAŞARILI OLURSUNUZ”

Kerem Öncel’in konuşmasına geçilmeden önce, kendisinin spikerliğini yaptığı unutulmaz futbol müsabakalarından örnekler katılımcılara izletildi. Alanında uzmanlaşmış her insanın tecrübelerini diğer insanlarla paylaşması gerektiğini belirten Kerem Öncel, “Ben 1992’de TRT sınavlarını kazanan 7 kişiden biriyim. O gün sınavı kazanan 7 kşi de bugün medya sektöründe önemli noktalarda bulunuyor” dedi. Spikerlik mesleğinin büyük ölçüde yeteneğe dayalı olduğunu kaydeden Öncel, “Özellikle iletişim konusunda başarılı olabilmenin en önemli şartı Türkçeyi  iyi kullanabilmektir. Dilinizi ne kadar iyi kullanırsanız, o kadar başarılı olursunuz” diye konuştu.

“KİBİRLİ OLMAYIN”

Ülkelerdeki birliğin sağlanmasındaki en önemli unsurun dil olduğunu kaydeden Kerem Öncel, “Her devletin bir resmi dili vardır. Özellikle üniversitelerde yalnız öğrencilerin değil, öğretmenlerin dahi dili iyi kullanması gerekir. Sürekli olarak kendinizi geliştirmelisiniz. Siz öğrencilere verebileceğim en önemli tavsiyem ise çok kitap okumaktır” dedi. Spikerler için altyapının çok önemli olduğuna dikkat çeken Öncel, “Toplumdaki dinamikleri çok iyi bilmelisiniz. Eğer mikrofon başına geçtiğinizde konuya hakimseniz sıkıntı yaşamazsınız. Bir diğer önemli husus da kibirli olmamaktır. Bu iki noktaya her zaman dikkat edin” tavsiyesinde bulundu.

 

 

BOL BOL TEKERLEME YAPMAK GEREKİR

Üniversitelerde kendi alanlarında dereceye giren öğrencilere Devlet tarafından kontenjan hakkı tanınması fikrini savunan Kerem Öncel, “Böylece öğrencilerin üniversiteden sonra iş bulamama gibi bir kaygıları olmaz. Derslerine daha sıkı çalışırlar” dedi. “Güzel konuşmayı olumlu ya da olumsuz yönde en çok etkileyen harfler hangileridir” sorusunu da yanıtlayan Kerem Öncel, “Bizim toplumumuzda hala ‘a’ ve ‘e’ harflerini nerede kapalı nerede açık kullanması gerektiğini bilmeyenler var. Bunu üstesinden gelmek için tekerlemelerle bol bol pratik yapmak gerekir” dedi.  

Haber / Ahmet KARDEŞ