"Edirne'yi iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum"

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne'nin Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

GÜNDEM 3.06.2014 19:28:00 0

 

KAPIDA KARŞILANDI

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a veda ziyaretinde bulundu. Başkan Gürkan, Vali Duruer'i Belediye Başkanlığı önünde bando eşliğinde kapıda karşıladı. Vali Hasan Duruer bugün itibariyle görevini bıraktığını belirterek, Belediye Başkanı Gürkan’ın 2 ay önce seçildiğini, ama bu süreçte kendisinde bıraktığı intiba ile daha iyi hizmetler yapacağına inandığını kaydetti.  Duruer, "Başkan Gürkan göreve başlar başlamaz parti gözetmeksizin çalışabileceğini gösterdi. Edirne’yi en iyi noktaya çok daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum. Edirne, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi, burası dünya çapında bir kent olabilir. Edirne kültür ve sanat konusunda yapılması gereken her şeye hazır bir kenttir. Ben kendisine şahsım adına göstermiş olduğu teveccühe ve vermiş olduğu veda yemeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu arada Edirne halkına da bana göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Güzel insanları yaşadığı bir kent olduğunu ifade etmek isterim. Burası keyifli huzurlu bir kent inşallah bu huzur sürekli bir şekilde devam eder diye düşünüyorum" dedi.

 

 

BAŞKAN GÜRKAN: "GÖREVLER GEÇİCİ DOSTLUKLAR BAKİDİR"

Belediye Başkanı Gürkan ise Vali Duruer ile milletvekilliği döneminde çalışma dönemi geçirdiklerini kaydetti. Başkan Gürkan, "Ama kendisi ilin valisi olarak icra görevi de yürütüyordu. Bildiğiniz gibi milletvekilliği icra görevi olmayan bir görevi vardır. Biz rica makamından 30 Mart’ta yapılan seçimle icra makamına geçtik. Sayın valimle gerçekten sinerji yaratan bir çalışma dönemine girdik. Tüm valilik döneminde Edirne için çok önemli, çok değerli vizyon projelere kenti geleceğe taşıyacak, marka şehir adına, dünya kenti yapmak adına çalışmalar kaydetti. Tabi ki kamu görevidir, bugün buradasınızdır, yarın başka bir yerde olursunuz. Ama önemli olan gittiğiniz yerlerde hoş bir seda bırakmanızdır. Edirne halkında da gerçekten hoş bir sedası vardır. Görevler veda makamıdır, günü geldiğinde veda edersiniz, ama dostluklar bakidir. Sayın valimizle dostluğumuzu uzun yıllar süreceğini yürekten inanıyorum. Biz kendisinin başlatıp yaşama geçirdiği projelerine Edirne Belediye Başkanlığı olarak sahip çıkacağız. Birlikte başladığımız projelere de yaşama geçmesi için mücadele edeceğiz. Çok önemli projeler var. Belki de Edirne’nin tarihini yenileyebileceğiz projeler bunlar" şeklinde konuştu. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, günün anısına Edirne’den ayrılacak olan Vali Hasan Duruer’e Kırkpınar’ı simgeleyen minyatür altın kemer hediye etti. 

Haber/Gökhan TEKER