Kubilay, "Halk Eğitim kursları birlik ve beraberliği pekiştirmektedir"

Çerkezköy İlçe Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün her yıl, yıl içinde kursiyerlerin el emeği ve göz nuru dökerek özenle hazırladığı el işleri bu yıl da yıl sonu sergisinde

GÜNDEM 3.06.2014 19:24:00 0
Kubilay,

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ YAŞAM BOYU BİLGİ VE BECERİ EDİNMEYE OLANAK SAĞLAR

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bu yıl geleneksel yıl sonu sergisini dün   Çerkezköy Kent Konseyi salonlarında sergiledi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından dün saat 13.00’te açılışı yapılan sergiyi çok sayıda  davetli ve vatandaş gezdi. Hafta sonuna kadar açık kalacak olan sergide açılış konuşmasını Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman yaptı.  Halk Eğitim Merkezlerinin önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, “Halk Eğitimi Merkezleri yaşam boyu öğrenmeye imkan sağlayan kurumlardır. Kaymakamımız Metin Kubilay 31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitim planlama toplantısında  ‘ Halk Eğitimi Kampanyası’ başlattı. Bizlerde bu kampanya çerçevesinde toplam 287 adet kurs açtık ve 6377 kursiyer kurslarımızda eğitimler aldılar.”dedi.

 

 

TÜM KURSLARDA YAPILAN İŞLER SERGİLENDİ

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman konuşmasını şöyle sürdürdü.: “  Tepe Orta Okulunda açtığımız ve kurs öğretmeni Nesrin Erkut’un yaptığı ‘Makine nakışı ve dekoratif örtü dikimi kursu sergisi bulunuyor ve bu kursumuza 22 kursiyerimiz katıldı. Kızuılpınar mahallesi Belediye hizmet binasında açtığımız ve kurs öğretmeni Atiye Tunçbilek’in yaptığı ‘basit Nakış İğneleri’ kursuna 12 kursiyer katıldı. Raif Dinçkök ortaokulunda açtığımız ‘Basit El Sanatları ve Kurdela nakışı kursunun  öğretmeni Fatma Dilek Demirbağ kursuna 18 kursiyerimiz katıldı.Müjgan-Serkan Karagöz İş Okulunda açtığımız kursun öğretmenliğini de Nural Çetinkaya yaptı.Burada da ‘makine nakışı ve el Sanatları’ kursumuza 22 kursiyerimiz katıldı.”diye konuştu.

 

 

KAYMAKAM, BELEDİYE BAŞKANI VE OKUL MÜDÜRLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Akman “Bir yıl boyunca yaptığımız çalışmalarımızda başta Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kendilerinden çok yardım gördük. Ayrıca faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde bizlerle işbirliği yapan tüm okul müdürlerimize ve kurs öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum”dedi.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Akman’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuştu. Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Halk eğitimi kampanyası başlattıklarını ve önemli adımlar attıklarını belirterek, “Öncelikle böyle güzel bir serginin açılışını sizlerle birlikte yapmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 31 Ocak tarihinde ilçemizde ‘halk eğitimi kampanyası’ başlattık. Bu kampanya kapsamında çok önemli adımlar attık. Kampanyayı başlatırken de en önemli  meselemiz eğitimdir dedik. Evet en önemli meselemiz eğitimdir diyoruz. Halk eğitimi çalışmaları vatandaşlarımız için çok güzel  hem aile bütçelerine katkı sağlamaları bakımından hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları bakımından önemlidir. Halk eğitim kurslarımıza katılanlar gelir getirmenin yanı sıra bilgi ve becerilerini de geliştirmektedirler”dedi.

 

 

HALK EĞİTİM KURSLARI BİRLİK BERABERLİĞİ DE PEKİŞTİRMEKTEDİR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Halk Eğitimi Merkezi Kurslarının vatandaşları birbirine daha da kaynaştırdığını belirterek, “Halk eğitim kurslarımız bilgi beceri kazandırmanın yanı sıra ayni zamanda birlik ve beraberliğin de daha da pekişmesine yanı insanların bir birine daha da kaynaşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle 7’den 70’e herkese Halk eğitim diyoruz.4 Haziran Çarşamba günü Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odasında Türkiye’de olmayan 13 tane kursun tanıtımını yapacağız. Öğrenme işbirliği genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu kurslara ilginin çok olacağını düşünüyorum. Çerkezköy hızla gelişen büyüyen bir kent bu nedenle her geçen gün yeni iş yerleri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmete giriyor. Çerkezköy’ün artan nüfusu karşısında da Halk Eğitimi kursları daha da önem kazanmaktadır” diye konuştu.

 

 

HER ŞEYİN BAŞI ÖĞRENMEK

Kaymakam Metin Kubilay, öğrenmenin yaşı olmadığını da belirterek, “Her şeyin başı öğrenmek ve bilgi beceridir. El sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması bakımından ve ayni zamanda gelir getirmesi bakımından önemli olan Halk eğitimi kurslarımızı daha çok açacağız. Hedefimiz çok daha fazla kurs açmaktır” açıklamasında bulundu. Kaymakam Metin Kubilay serginin açılışında emeği geçenlere de teşekkür etti. Ardından serginin açılışı Kaymakam Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmat Hamdi Zenginal ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can yaptı. 

 

 

SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kurdela kesimi sonrası sergiyi gezen ve el emeği göz nuru ile hazırlanan işleri inceleyen Kaymakam Metin Kubilay ve protokol mensupları güzel eserler meydana getiren kursiyerleri tebrik etti ve ürünlerini çok beğendiklerini ifade ettiler. Sergide ayrıca Çerkezköy Kent Konseyinin de serginin bir köşesine oluşturduğu ‘ihtiyacın varsa al oku sende fazla varsa getir paylaşalım’ standı da sergiyi gezen protokol mensupları ve vatandaşların ilgisini çekti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Çerkezköy Kent Konseyi  hizmet binasında açtığı yıl sonu sergisine, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can,Belediye Meclisi üyelerinden Rağbet Erol,Ensar Sivri,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak,Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli,Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman,CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, duayen gazeteci Ziya Süren,AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Alaettin Demirbağ,kursiyerlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 Haber/Seyit SÜREN