Tekirdağ'da yağışlar çiftçiyi vurdu

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Tekirdağ'da havanın bir anda değişim göstermesinden dolayı ürünlerde az da olsa hastalık meydana geldiğini söyledi.

GÜNDEM 3.06.2014 19:00:00 0
Tekirdağ

ZARAR GÖRDÜ

Tekirdağ’da havaların sürekli değişim göstermesiyle birlikte tarlalarda bulunan ürünlerde hastalık meydana geldi. Sabah saatlerinde havaların güneşli olması, öğleden sonra ise aniden bastıran sağanak yağışlar, tarlalarda bulunan ürünlerde hastalık ve zarar meydana gelmesine neden oldu. Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı, zarar meydana gelen köylerde ve tarlalarda incelemelerde bulunduklarını, çiftçinin az da olsa hava değişiminden dolayı zarar gördüğünü dile getirdi.

“HASTALIKLARA SEBEP OLDU”

Güneşli ve sıcak havanın ardından aniden bastıran yağışların ürünlere zarar verdiğini dile getiren Saygı, "Olumsuz yağışların zararları da oldu. Yağmur yağdı, sıcak oldu. Sıcak, rutubetle bir takım hastalıklara sebep oldu. Kök boğaz hastalığı dediğimiz hastalık bölge bölge görülmekte. Bu tabii ki tohum çeşitliliğinden de kaynaklanıyor. Biz gidip gördüğümüz yerlerde sınır tarlalara baktığımızda bir kısmı gerçekten sıkıntılı, bir kısmı çok az zarar görmüş. Zarar, asma yerler dediğimiz yağışın çok şiddetli olduğu bölge yerlerde görüldü" dedi.

“BEREKEKLİ YIL DİLİYORUM”

Saygı, yağışların ardından genel olarak çok zarar olmadığını belirterek, "Birden yağmurun basması tabii ki sıkıntılar doğurdu. Ama bunlar da çok önemli değil. Genel olarak sıkıntımız yok. Buğdayda bizim tespitlerimize göre yüzde 5 ile yüzde 10 arası bir sorun var. İnşallah böyle kalır. Şu anda hastalıklar başladığı gibi değil, durmuş vaziyettetir. Tüm çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyorum" şeklinde konuştu. Çiftçi Ayşe Nergis ise aniden bastıran sağanakların buğdayları yatırdığını fakat başka bir zarar vermediğini, soğanlarda ise sıcağın ardından sağanağın yağmasıyla birlikte hastalık görüldüğünü belirtti.

Haber/İHA