Edirne'de çiftçinin beli büküldü

Tüm Trakya Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağışlar sonucu, Edirne'de 'Kara kök' (çökerten) adı verilen buğday hastalığı, bazı buğday tarlalarını yerle bir ederek adeta çiftçinin be

GÜNDEM 2.06.2014 16:58:00 0
Edirne

VERİM YÜZDE 50 DÜŞTÜ

Edirne'ye yakın köylerde bazı tarlalar 'Kara kök' hastalığı nedeniyle aşırı yağışlara dayanamadı. Kara kök hastalığı ilacını buğdaylarına atmayan çiftçilerin, hasat döneminde yüzde 50 verim düşüklüğü alacağını söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kara kök hastalığı geçici ruhsatını vermesi gerektiğini ya da Türkiye’ye ilacı getirmesi gerektiğini ifade etti.

SORUN DAHA DA BÜYÜYEBİLİR

Çözüm bulunamaması halinde ileriki yıllarda sorunların daha da büyüyeceğine dikkat çeken Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, kara kök hastalığının Tekirdağ Bölgesi’nde hat safhada olduğunu belirtti. Yağışların, kara kök hastalığını en çok tetikleyen etken olduğunu dile getiren Yorulmaz, yerle bir olan buğdayların köklerinin çürüdüğünü söyledi. Edirne Ziraat Odası Meclis üyesi Latif Ar ise, "Eğer buğday tarlamız yerle bir olmasaydı çok fazla verim alacaktık" diye konuştu.

Haber / Emine LALE