Çalışanlara imar yönetmeliği eğitimi verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde (PATİ ) değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ve uygulamaları konularında Edirne Belediyesi çalışanlarına

GÜNDEM 1.06.2014 15:09:00 0
Çalışanlara imar yönetmeliği eğitimi verildi

KANUN DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlisi Sevilay Armağan seminerde yaptığı konuşmada ‘Doğanın izleri’ denilen akarsu ve nehir yataklarından uzakta binalar yapılması gerektiğini söyledi. Armağan, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar planı bulunan alanlarda uygulanan ve 03 Mayıs 1985 tarih ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanan yönetmelikte 2013'te yapılan değişiklikleri anlattı. Oluşturulan yeni maddelere ilişkin açıklık getiren Armağan, belediye çalışanlarına, mimar, mühendis ve müteahhitlere bu kanun değişikliğini ve maddeleri aktardı. 

 

 

“BU DÖNEMDE İZİN VERİLMEYECEK”

Toplantıya katılan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, değişen ve gelişen koşullara insanların kendini güncellemediği takdirde mevzuata yetişemediklerini söyledi. Başkan Gürkan, eğitimin sadece belediye çalışanları için değil, Edirne'de sektörel anlamda bu işle ilgilenen herkes için yararlı olacağını belirtti. Belediye olarak Mayıs ayında imar değişikliğine dair iki yeni karar aldıklarını dile getiren Gürkan, "Biz Edirne Belediyesi olarak yeni bir paradigma yaratmaya çalışıyoruz kentin tasarımı ve imarıyla ilgili. Geçtiğimiz Mayıs ayındaki Belediye Meclisi'nde bence çok önemli olan bir karar aldık. Bir plan notu ekledik. Dedik ki; 'Tarihi silüeti korumak amacıyla kent içinde bulunan bütün bölgelerde öncelikle imar komisyonuna bir ön projeyle müracaat edilmesi, bundan sonra uygulama projesinin uygulamasının sağlanması'. Bu bence çok önemli bir karardı. İkinci bir şey daha yaptık Belediyemiz bünyesinde Kent Tasarım Müdürlüğü kurmaya karar verdik. Şimdi önümüzdeki günlerde o müdürlüğün yapılandırmasına başlayacağız. Bunu bitirdikten sonra, kent estetik kurulunu oluşturacağız. Şöyle bir söylemimiz var, ve bunu devam ettiriyoruz; 'Edirne'de tarihi silueti etkileyecek hiçbir yapıya, bu dönemde izin verilmeyecek.' Bunu ben bütün TMMOB üyelerinin bütün yatırımcıların, işletmecilerin bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu. 

Haber/Gökhan TEKER