Teckor 149 aracı üretildi

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Otomotiv Programı öğrencileri tarafından yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede "TEKCOR 149" adı verilen bir Karting / Go – Kart aracı tasarlanı

GÜNDEM 1.06.2014 15:05:00 0
Teckor 149 aracı üretildi

“DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPACAKLAR”

Bu sınıf araçlar arasında ‘’Otomatik Yangın Söndürme ve Yakıt Kesme Sistemi ‘’ ne sahip ilk araç olan TEKCOR 149, önceki gün üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversite Rektörlerin asıl görevinin öğrencilere ve yapılan projelere sahip çıkmak olduğunu söyledi. TEKCOR 149'un Çorlu Meslek Yüksekokulu için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Şimşek, "Önümüzdeki süreçte biraz daha fazla destek verirsek, gençlerimiz daha da güzel şeyler yapacak. Üniversite olarak biz gençlerimizi destekliyoruz ve yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.

 

 

ÜST SEVİYEYE ÇEKİLDİ

Söz konusu araçta ayrıca; menteşeli alt şase, ayarlanabilir ön salıncaklar, önler serbest – arkalar normal askı, takla bariyeri gibi donanımlar kullanılarak aracın emniyeti üst seviyeye çekildi. TEKCOR 149'un piyasadaki birçok üst segment araçta bulunmayan otomatik yangın söndürme sistemine de sahip olup, Yangın anında aracın içinde bulunan yangın söndürme tüplerinin sistemi otomatik olarak açılıyor ve devreye giriyor.