Edirne'de duyarlı bütçeleme eğitim çalışması

Edirne'de Sabancı Vakfı desteği ile Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenm

GÜNDEM 1.06.2014 14:56:00 0
Edirne

EĞİTİM VERİLDİ

Edirne'de bir otelde düzenlenen eğitim çalışmasıyla, yerel yönetimlerin, kent konseyi ve kadın sivil toplum kuruluşları (STK) ile beraber katılımcı bir model çerçevesinde çalışarak, yerel hizmet sunumlarını toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme (TCDB) prensipleri çerçevesinde gerçekleştirmesine katkıda bulunulması amaçlandığı kaydedildi. 

Eğitimde belediyedeki müdürlüklerden yetkili ve yöneticilerin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ve birçok Belediye Meclis üyesi ile TCDB çalışmalarının örnekleri, yöntemleri, prensipleri ele alındı. Eğitimin son günü iki farklı hedef grup bir arada Edirne Belediyesi'nde TCDB konusunda atılabilecek somut adımların neler olabileceğini tartıştı ve bu çalışmalar neticesinde ‘Edirne Belediyesi için TCDB Taslak Yol Haritası’nı hazırladı. Eğitimin son oturumuna Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Başkan Gürkan hazırlanan Yol Haritası'nın detayları hakkında belediye yetkilileri ile müzakere etti ve çalışmaları desteklediğini, gerekli çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını belirtti. Başkan Gürkan eğitimin sonunda katılımcılara sertifikalarını verdi.