TEKCOR 149 yangın aracı tanıtıldı

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu MYO binasında düzenlenen TEKCOR 149'un tanıtım toplantısında, yaptığı konuşmada, üniversite rektörlüklerinin asıl görevinin öğrencilere ve yap?

GÜNDEM 30.05.2014 19:11:00 0
TEKCOR 149 yangın aracı tanıtıldı

GENÇLERİMİZ DAHA DA GÜZEL ŞEYLER YAPACAK

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp üretilen otomobile "TEKCOR 149" adı verildi. TEKCOR 149'un Çorlu MYO için önemli bir proje olduğunu vurgulayan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, "Önümüzdeki süreçte biraz daha fazla destek verirsek, gençlerimiz daha da güzel şeyler yapacak. Üniversite olarak biz bu gençlerimizi destekliyoruz ve arkalarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.

2 AYDA ÜRETİLDİ

TEKCOR 149'un teknik özellikleri hakkında bilgi veren Çorlu MYO Otomotiv Bölümü öğretim görevlisi Samet Nalbant da aracın toplam 2 ay gibi bir sürede üretildiğini ve yaklaşık 2 bin liraya mal edildiğini bildirdi. Nalbant, aracın ismini de öğrencilerin belirlediğini ifade ederek, "Öğrencilerimiz Tekirdağ - Çorlu'dan esinlenerek, TEKCOR ismini buldu" diye konuştu. TEKCOR 149'un daha çok go-kart araçlarına benzediğini belirten Nalbant, aracın yaklaşık 70 kilometre hıza ulaştığını ve yakıt sisteminin de benzin olduğunu söyledi.

ARAÇTA POZ VERDİ

Nalbant, TEKCOR 149'un piyasadaki birçok üst segment araçta bulunmayan otomatik yangın söndürme sistemine de sahip olduğunu ifade ederek, "Yangın anında aracın içinde bulunan yangın söndürme tüplerinin sistemi otomatik olarak açılıyor ve devreye giriyor. Bu araçta hazır bir motor kullanıldı. Öğrencilerimiz, saç ve profil demir alarak onları işledi kaporta haline getirdi. Daha sonra boyadı. Elektrik sistemi de tamamen öğrencilerimize ait. Çok güvenilir bir araç orataya çıktı" dedi. Konuşmaların ardından, TEKCOR 149'u inceleyen Rektör Şimşek, araca binerek fotoğraf çektirdi.

Haber / Gökhan YILMAZ