Keskin: Sürekli savunma yaparak bu iş yürümez

Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin, Ermenistan ve Ermenistan lobisinin dünyanın dört bir yanında gerçek dışı, çarpıtılmış ve sahte belgelerle soykırım iddialarını ı

GÜNDEM 30.05.2014 19:03:00 0
Keskin: Sürekli savunma yaparak bu iş yürümez

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından Edirne’de düzenlenen 3. Dünya Türk Forumu’nda ‘Türk-Ermeni ilişkilerinde mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri’ ele alındı. Forumda konuşan Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin, Türk-Ermeni ilişkilerinin donuk olmasının iki sebebi olduğunu belirterek, bunların Ermenilerin soykırım iddiaları ile Ermenilerin Azerbaycan topraklarının 5’te birini işgal etmesi olduğunu ifade etti.

ONLARIN DİLİYLE YANIT VERMEK GEREKİYOR

Gerek Ermenistan, gerekse Ermenistan lobisinin dünyanın dört bir yanında gerçek dışı, çarpıtılmış ve sahte belgelerle soykırım iddialarını ısrarla gündeme taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Keskin, “Dolayısıyla bu olayı dünya kamuoyuna kabul ettirmeye çalışmaktadır. Nitekim Türkiye Parlamentosu da ne yazık ki pasif durumu nedeniyle soykırım iddialarını şu ya da bu biçimde kabul etmiş bulunmaktadır. Bize sürekli olarak tarihinizle yüzleşin diyen ülkelere de onların diliyle yanıt vermemiz gerekiyor” dedi.

 

 

ERMENİSTAN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN ÇEKİLMELİ

Tarihi alanlarda bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Keskin, “Belçika’nın, Fransa’nın, Amerika’nın, İngiltere’nin ve Almanya da buna dahil, yaptığı katliamlar belgeleriyle, kanıtlarıyla ortaya dökülmelidir. Bu son derece önemlidir, yani sürekli savunma mekanizmalarıyla bu mücadeleyi veremeyiz. Tabi ki bu ilişkilerin düzelmesi için Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekir” diye konuştu.

Haber / Ahmet KILAVUZ