Akay: Vatandaşın tahammülü kalmadı

Kızılpınar Mahallesi'nde yol onarım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bölge halkının bir gün bile beklemeye tahammül

GÜNDEM 28.05.2014 17:18:00 0
Akay: Vatandaşın tahammülü kalmadı

Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin her fırsatta dile getirdiği yol sorununu ilk etapta yama çalışması ile gidermeye çalıştıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yeni yolların altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacağını ifade etti.

KANALİZASYON HATTI 1990’DAN KALMA

Kızılpınar Mahallesi’nde altyapı sorununun çözümü için yıllardır herhangi bir çalışma yapılmadığına dikat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Koca mahallede hala 1990 yılından kalma kanalizasyon şebekesi kullanılıyor. Yıllarca herhangi bir yenileme çalışması yapılmamış. Biz burada altyapı sorununu çözmeden yeni yolların yapımına başlamak istemedik” dedi.

YOLLAR ÇUKURDAN GEÇİLMİYOR

Yolların yama ile onarımı konusunda ilk etapta tereddüt yaşadıklarının altını çizen Vahap Akay, “Fakat burada yaşayan vatandaşlarımızın artık bir gün bile beklemeye tahammülleri kalmadı. Kızılpınar’ın tüm cadde ve sokaklarında yollar çukur içinde kalmış. Biz de Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşımızın yol sorununu geçici olarak yama ile çözmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kızılpınar Mahallesi’nde altyapı çalışmalarına ağırlık vereceklerine vurgu yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burada altyapı adına ana hat çekilmesi gerekiyor. Şuanda ekiplerimiz yağmur kanalı için gerekli ölçümleri yapıyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ölçümleri TESKİ’ye götüreceğiz ve bu projeye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden destek almak için elimizden geleni yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Haber / Seyit SÜREN