Vatandaşın kaldırım çilesi

Kapaklı'da Cumhuriyet Mahallesi Hürriyet Caddesi sakinleri TREDAŞ'ın ve Türk Telekom'un ilgisizliği nedeniyle adeta çile çekiyor. Kaldırım üazerine gelişi güzel yerleştirilen elektrik panosu,

GÜNDEM 28.05.2014 17:12:00 0
Vatandaşın kaldırım çilesi

Hürriyet Caddesi’nde kaldırımlarda yürümekte zorlandıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden kaldırım ortasına konulmuş elektrik panosu, telefon ve aydınlatma direklerinin deplase edilmesini talep ediyor.

GELİŞİ GÜZEL YERLEŞTİRİLMİŞ

Kapaklı’da Cumhuriyet Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki kaldırımlar, yayaların ulaşımını zorlaştırıyor. Yapılış itibari ile zaten dar olan kaldırımlar, TREDAŞ ve Telekom kurumları tarafından gelişi güzel bir şekilde yerleştirilen elektrik direkleri, telefon hattı direkleri, çöp konteynerleri ve elektrik panoları vatandaşların önünde adeta birer duvar oluyor.

ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN

Engelsiz bir bireyin dahi yürümekte zorluk çektiği kaldırımlarda, engelli vatandaşların ulaşımını sağlaması ise imkansız bir hal alıyor. Kapaklı’da Kore Caddesi’nde ikamet eden 15 yaşındaki Cengiz Can, engelli rampalarının dik olması nedeniyle çıkmakta güçlük çektiği kaldırımlarda, elektrik panoları ve direkler yüzünden ulaşımını sağlayamadığını ifade etti. Kaldırımlara vatandaşların yardımıyla çıkabildiğini kaydeden Cengiz Can, “Rampaların engellilerin ulaşımına uygun hale getirilmesini istiyoruz. Fakat bu yeterli olmayacak. Çünkü kaldırıma çıkabilsek dahi, ulaşımımızı sağlamamızı engelleyen birçok unsur var. Yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. Bizim önümüzdeki engelleri kaldırmalarını istiyoruz” dedi.

ÇOK GEÇ OLMADAN GEREĞİ YAPILSIN

Kaldırımları kullanamadıkları için akülü tekerlekli sandalyesiyle yolun ortasından gimek zorunda kaldığını belirten Cengiz Can, “Birçok gez kaza tehlikesi geçirdim. Sesiimizin duyulması için birisinin başına bir kaza mı gelmesi bekleniyor. Lütfen çok geç olmadan gerekenler yapılsın” diye konuştu. Elektrik direklerinin birçok yerde tek tek sökülüp elektrik hatlarının yeraltına alındığına dikkat çeken Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, “Bu durum hem görüntü kirliliğine hem de insanların ulaşımını sağlamada zorluk çekmesine neden oluyor” dedi. Vatandaş elektrik ve telefon direklerinin kaldırılması ve hatların yeraltına alınması çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını merak ediyor.

CEVAP BEKLİYORUZ

Hürriyet Caddesi sakinleri, konuyla ilgili TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü ve Türk Telekom Çerkezköy Şube Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdı. Vatandaşlar, yürüyüşü engelleyen elektrik panosu, aydınlatma direkleri ve telefon direklerinin deplase edilmesini talep etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi yetkilileri ise TREDAŞ konu hakkında yazı yazdıklarını ve ceva bekldiklerini kaydetti.

Haber / Ahmet KARDEŞ