Somali hem İzmir'i hem Çerkezköy'ü yasa boğdu

Somali'de Modadishu Hava Alanı'nda görev yapan Türk Hava Yolları Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, başından vuruldu. Çerkezköy'deki Çetin Güvenlik A.Ş. firmasından güvenlik müdürÃ?

GÜNDEM 27.05.2014 18:51:00 0
Somali hem İzmir

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve kendisiyle görüşmek amacıyla Çerkezköy’e gelen Somali Maliye Bakanı H.E. Abdulhani Mohamed Nor, ziyaret sırasında gelen bir telefonla aldıkları haberle büyük bir şok yaşadı.

ÇOK ÜZÜLDÜK

Somali'de Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlendiğini öğrenen Somali Maliye Bakanı H.E. Abdulhani Mohamed Nor üzüntüsünü gizleyemezken, konu hakkında detaylı bilgi almak için Somali’deki yetililere ulaşmaya çalıştı. Somali’deki hiçbir yetkii ile irtibat kuramayan Bakan H.E. Abdulhani Mohamed Nor, “Olay hakkında tüm detayları öğrenmek istiyorum. En kısa sürede beni bilgilendirin” şeklinde talimat verdi.  Somali’deki yetkililerle bağlantı kuramadığını kaydeden H.E. Abdulhani Mohamed Nor, “Fazla bilgim yok. Bunun için herhangi bir açıklama yapamıyorum. Fakat şunu bilmenizi istiyorum ki kardeşimiz için çok üzüldük” dedi.

ÇOK DEĞERLİ BİR ARKADAŞIMIZDI

Somali Maliye Bakanı’nın acı olayı Çerkezköy’de öğrendiğini belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türk Hava Yolları’nın özel güvenlik firmasının bir personelinin Mogadisku’da şehir merkezinde bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini kaydetti. Kozuva, “Ölen kardeşimizi tanıyordum. Çok değerli bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine de başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ