Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık yatırım

Geniş bir tedavi alanında faaliyet gösteren Avrupa'nın önde gelen ilaç firmalarından İtalyan Recordati ilaç firması, yeni üretim tesisinin temelini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde törenle a

GÜNDEM 27.05.2014 18:20:00 0
Çerkezköy

88 yıllık bir geçmişi olan ve ürünleri 135 ülkede satılan Recordati ilaç firmasının Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’indeki 50 milyon dolarlık yatırımının temel atma töreni dün saat 11.00’da, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Temel atma törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Recordati Grup Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli, Kapaklı Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

50 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIMIN TEMELİNİ  ATIYORUZ 

Programın açılış konuşmasını Recordati Genel Müdürü İsmail Yormaz gerçekleştirdi. Konuşmasına firma hakkında bilgi vererek başlayan Yormaz, temel atma törenine katılanlara teşekkür etti. Programda daha sonra konuşan Recordati Grup Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli ise 656 personel ve 82 formda 46 ayrı ürün ile Türkiye ilaç pazarında faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Temeli atılan yeni tesisin, Recordati Grup’un genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunun altını çizen Restelli, “Burada yaklaşık 50 milyon TL’lik bir yatırımın temelini atmak için geldik. Öncelikli hedefimiz 80 milyon kutu üretim kapasitesi ile faaliyete başlamak ve sonraki süreçte bu kapasiteyi iki katına çıkarmaktır. Temennimiz yaklaşık 1,5 yıl içinde bugün temelini attığımız bu tesisin, açılış töreninde de sizlerle bir araya gelebilmektir” dedi. Recordati Grup Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli konuşmasının sonunda vermiş oldukları desteklerden dolayı Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanlığı’na teşekkür etti.

BÖLGEMİZ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Konuşmasına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi hakkında katılımcılara bilgi vererek başlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “ÇOSB, kesilmeyen enerjisi ile ülkemizin en büyük ilk üç OSB’sinden birisidir. Bugün temelini atmak için toplandığımız Recordati ilaç firması ile bölgemizdeki ilaç üreten fabrika sayısı 14 olacak. Geçtiğimiz günlerde de bir Rus ilaç firmasına da arazi tahsisini yaptık. Bununla birlikte bu sayı 15 olacak” dedi. Bölgenin özellikle son yıllarda ilaç üretimi yapan fabrikalar için cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden Sarıoğlu, “Bu yatırımların başta Çerkezköy olmak üzere Tekirdağ ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

İTHALAT BAĞIMLILIĞIMIZ AZALIYOR

Temeli atılacak olan tesisin, ülkenin ekonomik kalkınmasına ve bölgesel bir sağlık merkezi haline gelmesi hedefine bir adım daha yaklaşmasına vesile olacağını belirterek konuşmasına başlayan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, “Ülkemizde, sağlık sektöründeki rekabet ortamı son yıllarda daha da gelişme gösterdi. Bir yandan istihdam yaratarak insanlara ekmek kapısı açan, bir yandan da ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltan bu gibi yatırımların artması için çalışıyoruz. Bu yhatırım sağlık sektörümüze olan güvenin açık bir göstergesidir” dedi.

BİRÇOK REFORM YAPILDI

Türkiye’de sağlıkta yaşanan dönüşümün yabancı sermaye için yatırım fırsatları oluşturduğuna dikkat çeken Arda Ermut, “Bu anlamda gerçekleştirilen atılımlar, ülkemizi sağlık merkezi haline getirdi. Son 10-12 yılda birçok reform yapıldı. Türkiye’de yatırım yapan yüzde 100 yabancı firmalar dahi yerli yatırım sayılmaya başlandı. Bu çerçevede 2014’ün ilk çeyreğinde gerçekleşen yabancı yatırımlar, 2013’ün ilk çeyreğine oranla büyük artış gösterdi” dedi ve yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

TÜRKİYE SİYASETİ TEMİZE ÇEKTİ

Önemli bir tesisin temel atma törenine katılmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise “Recordati çok hızlı ve agresif büyüyen köklü bir firmadır. 1 asra yakın yaşamında büyük yatırımlar yapmıştır. Dünyayı iyi okuyan bir firmadır. Dünyanın gittiği yer ile Türkiye’nin gittiği yer 2002’den beri örtüşmektedir” dedi. Türkiye’nin 2002’de siyaseti temize çektiğini söyleyen Kafkas, “Kaybedilen yılların telafisi için önemli projelerle ortaya çıktı. Son 12 yılda yapılanlar, bugün Cumhuriyet tarihinde yapılanlarla kıyaslanabilir hale geldi” diye konuştu.

BAKANLIĞIMIZI YENİDEN YAPILANDIRDIK

Türkiye’nin en büyük sıkıntı yaşadığı alanlardan birinin de sağlık sektörü olduğunu kaydeden Agah Kafkas, “12 yıl önce sağlık sunumunda dünya standartlarının oldukça gerisindeydik. Eşit, adil ve sürdürülebilir sağlık hizmetleri, greksinimlerimizin başında yer alıyordu. Sağlıkta Dönüşüm projesi ile bunu büyük ölçüde gerçekleştirdik. Ustalık dönemimizde yeni bir anlayışla Sağlık Bakanlığımızı yeniden yapılandırdık. Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlık Kurumu ve İlça ve Tıbbi Cihazlar Kurumu başkanlıklarını kurduk. Ülkemizdehalkımızın yüzde 75-80’lik kısmı sağlık hizmetlerinden memnun. Bizim için önemli olan sağlıkta dönüşümün sürdürülebilir olmasıydı. Bunu d agerçekleştirdik” dedi.

 

 

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Eskiden Türk halkının devlet memurlarının karşısına çıkarken bile çekinceli olduğunu anımsatan Agah Kafkas, “Biz Devlet kapısını Millet kapısı yaptık” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temeli atılan her yatırım için bitiş tarihi sözü aldığını anımsatan Kafkas, “Sanırım sizlerin denetlemelerle ilgili endişeleriniz vardı. Biz buraya elimizde ruhsatla geldik. Ne zaman hazırlıklarınızı tamamlarsanız, o zaman denetlemeleriniz yapılacaktır. Biz sizlere her türlü desteğe hazırız. Yeter ki sizler ülkemizde yatırım yapın” dedi.

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI KAFKAS’DA KATILDI

Yapılan konuşmalarının ardından Recordati İlaç Firması tarafından katkılarından dolayı Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’na birer plaket verildi. Daha sonra protokol üyeleri önlerindeki butonlara basarak 50 milyon dolarlık yatırımın temelini attı. Programda daha sonra katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ