Kaplan, "Varol'un açıklamaları hiç şık olmadı"

MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan,"Bizim davamızda hizmet ön planda gelir. Teşkilat arkasında olan bir kişinin 'teşkilat arkamızda değildi' diyerek kendine paye çıkarması çok yanlıÅ?

GÜNDEM 27.05.2014 18:13:00 0
Kaplan,

Milliyetçi Hareket partisi Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan dün kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol’un istifası ile ilgili MHP Kapaklı İlçe Teşkilatında bir basın açıklaması yaptı. başkan kaplan, Kapaklı İlçe Teşkilatında bir görev değişikliği yapacaklarını ancak Hayri Varol’un istifa etmesini basından öğrendiğini ve hiç şık olmayan sözler sarf etmesine bir anlam veremediğini belirterek, “ Madem ki istifa edecekti neden istifa dilekçesini İl Başkanlığına vermedi.Onu bu göreve ben getirdim.Ama o bizi arkamızdan vurdu. Oysa İl ile de her hangi bir  sürtüşmesi de yoktu bu nedenle bizleri de ağır şekilde eleştirmesi bizleri derinden üzdü” dedi. MHP Tekirdağ İl başkanı Enes Kaplan Kapaklı İlçe Teşkilatında yaptığı basın açıklamasında İl başkan Yardımcısı Şenol babayiğit ve İl teşkilat Başkanı Mülayim Çınar ve Kapaklı İlçe Yönetimi’de hazır bulundu.

KAPAKLI’DA GÖREV DEĞİŞİMİ OLACAK

MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan konuşmasına Hayri Varol’un kapaklı İlçe Başkanlığından istifa etmesine ve istifasında yaptığı açıklamada il Teşkilatını ve Tekirdağ Milletvekilini ağır sözlerle eleştirmesine bir anlam veremediğini ve açıklamalarından üzüntü duyduğunu belirterek başladı. Başkan Kaplan, “Ben beklerdim ki mademki istifa etme niyeti vardı. İstifa dilekçesini önce bize vermeliydi. Buraya yani ilçe teşkilatına değil. Bize verebilirdi. Onu bu göreve ben getirdim. İl başkanı olarak ve il yönetimi olarak biz her zaman onun yanında olduk. Onun yapmış olduğu açıklamaları onun kişisel eğitimine veriyorum. Çok talihsiz bir açıklamalarda bulunmuş. Açıklamalarında İl teşkilatı olarak hem bizi hem de milletvekilimize ağır sözler sarf etmiş. Bir de demiş ki il bizim direncimizi kırdı.Teşkilat arkamızda durmadı..Biz İl teşkilatı olarak her zaman onun yanında ve arkasında olduk.Yaptığı açıklamalardan büyük bir üzüntü duydum.Oysa kendisi teşkilatçı.Onun bu açıklamalarını bir talihsizlik olarak yorumluyorum.”dedi.

AÇIKLAMALARI HİÇ ŞIK OLMADI

MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bizim davamızda hizmet ön planda gelir. Teşkilat arkasında olan bir kişinin teşkilat arkamızda değildi diyerek kendine paye çıkarması çok yanlış bir hareket. Hiç şık olmayan sözler söylemesi. Hayri Varol’a yakıştıramadım. Vekilimize ve İl yönetimini suçlu bulmak.Bizleri eğitimsiz olarak nitelemek,gerçekten hiç şık olmayan açıklamadır.Söylediği sözlerden kimin eğitimli eğitimsiz olduğu ortada.Ülkücü harekette dürüstlük ön plandadır.”diye konuştu.

 KAPAKLI İLÇE BAŞKANLIĞI ONA BOL GELTİ

Başkan Enes Kaplan, Hayri Varol’un İlçe Başkanı olduktan sonra ilçe başkanlığı yükünü taşıyamadığını da belirterek, “ İlçe Başkanlığı ona bol geldi. Öyle bir açıklama yapıyor ki 12 ilçede başarısız olduk diyor. Tekirdağ’ın on iki ilçesi yok. Bir kere kaç ilçe olduğunu bile bilmiyor. On bir ilçemiz var. Büyükşehir Belediyesi ile 12.Seçimlerden sonra genel başkanımızdan randevu aldım ve belediye meclisine seçilen meclis üyelerimizle ziyaret için. İlçe Başkanlarını bile çağırmadık. Ama gelen arkadaşlarımızı da götürdük.” Şeklinde konuştu.

BAHANE BULMAYA GEREK YOK

Dört ilçede meclis üyeliği çıkaramadıklarını da belirten, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, “Bahane bulmaya gerek yok. Biz Tekirdağ’da başarılı olamadık.21 tane belediye meclisi üyesi çıkardık ve 3 tane büyükşehir’e verdik. Çorlu, Şarköy, Marmara Ereğlisi ve Kapaklı ilçelerinde başarısız olduk bir tane meclis üyesi çıkmadı. Malkara 4,Süleymanpaşa 5 Hayrabolu 4 Saray 4,Çerkezköy 1,Muratlı 1,Ergene 2 olmak üzere toplam 21 meclis üyesi çıkardık.Bunlardan 3’ü de Büyükşehir Belediye Meclisine girdi. Kapaklı’da zaten bir değişim olacaktı. Ama böyle olmamalıydı. “dedi.

KENDİMİZİ ANLATAMADIK

Seçim sürecindeki çalışmalarda MHP olarak kendilerini halka iyi anlatamadıklarını da belirten MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, “Biz seçime girerken birinci olmak için girdik. Halkımıza seçim sürecinde kendimizi iyi anlatamadık.Yeteri kadar çalışmadığımız anlamına gelir.Bir başarısızlık var ise bu herkesindir.İl Yönetimi olarak seçim sonunda da hiçbir ilçe yönetimine siz başarısız oldunuz diye bir ithamda da bulunmadık.Ben Bu başarısızlığın nereden kaynaklandığına dair  il yönetimi olarak tüm ilçe başkanlarımızdan bir rapor istedim.tüm ilçe teşkilatlarımızla bu konuda görüştük.Ancak kapaklı ilçe Başkanımız bu konuda bir rapor bile sunma zahmetini göstermedi.2 Yıldır İl başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Tüm İlçe Teşkilatlarımızla yönetim olarak sıklıkla görüşerek partimizi daha iyi bir yerlere nasıl taşımanın çalışması içinde bulunduk ve bulunuyoruz. Onun görevi süresinde de bizden bir talebi olmadı.”dedi.

10-15 GÜN İÇİNDE KAPAKLI İLÇE BAŞKANLIĞINA ATAMA YAPILACAK

MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan kapaklı ilçe Başkanlığı görevine 10-15 gün içinde atama yapacaklarını da belirterek, “Kapaklı İlçe teşkilatının seçimlerdeki en büyük başarısızlığı organize çalışma yapmamış olmasıdır. Oysa ilçe teşkilatı il teşkilatı ile birlik ve beraberlik içinde hazırlanan plan dahilinde çalışması gerektiği halde Kapaklı bunu yapmadı.Birlikte hareket edilmeliydi.Kapaklı İlçe Başkanlığına mevcut  ilçe yönetimi içinde bir başkan atayacağız.bu konuda çalışmalar yaparak 10-15 gün içlinde Kapaklı İlçe Başkanını atayacağız”dedi.

Haber/Seyit SÜREN