Edirne "3. Dünya Türk Forumu"na ev sahipliği yapacak

Bu yıl Edirne'de düzenlenecek olan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından organize edilen 3. Dünya Türk Forumu, tarihi Ekmekmekçizade Ahmet Paşa Kervansaray'ında gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 24.05.2014 16:10:00 0
Edirne

28-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 3. Dünya Türk Forumu’na yaklaşık 50 ülkeden akademisyenler, düşünce ve kanaat önderleri katılacak. Forumda Türk dünyasının ana teması ‘Kültür diplomasisi ve turizm’ olarak belirlendi. 

Dünyanın her yerinden yaklaşık 300 civarında katılımcının yer alacağı forumda Türk-Ermeni ilişkileri, sorunları ve çözüm önerileri, turizm ve sağlık turizmi gibi konular ele alınacak.

KIZILELMA ÖDÜLLERİ VERİLECEK

2014 yılında ilk kez verilecek olan Kızıl Elma Ödülleri de 3. Dünya Türk Forumu’nda sahiplerini bulacak. Kızıl Elma “Devlet” Ödülü, Kızıl Elma “Diplomasi” Ödülü, Kızıl Elma “İş” Ödülü, Kızıl Elma “Bilim” Ödülü, Kızıl Elma “Kültür” Ödülü, Kızıl Elma “Sanat” Ödülü, Kızıl Elma “Teknoloji” Ödülü, Kızıl Elma “Strateji” Ödülü, Kızıl Elma “Spor” Ödülü, Kızıl Elma “Kamu Diplomasisi” Ödülü olmak üzere toplam 10 kategoride ödül verilecek. Ödüller ilk kez, 3. Dünya Türk Forumu’nun ikinci günü 29 Mayıs Perşembe akşamı Edirne’de düzenlenecek Takdim Töreni ile sahiplerine verilecek.

Haber / Ahmet KILAVUZ