50 milyon dolarlık yatırım, temel atma için gün sayıyor

Avrupa'nın önde gelen ilaç firmalarından İtalyan sermayeli Recordati ile T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın Şubat ayında duyurduğu yeni üretim tesisinin temeli, Çerke

GÜNDEM 22.05.2014 21:35:00 0
50 milyon dolarlık yatırım, temel atma için gün sayıyor

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Yatırım Ajansı), özel ve lisanslı ürünleri ile nadir hastalıklar da dahil olmak üzere geniş bir tedavi alanında faaliyet gösteren Avrupa’nın önde gelen ilaç firmalarından İtalyan sermayeli Recordati ile şirketin yatırım kararını Şubat ayında açıklamıştı. Yaklaşık 50 milyon ABD Doları tutarındaki yatırımla, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde geniş bir tedavi alanına yönelik ürünler için açılacak üretim tesisinin temeli 27 Mayıs Salı günü atılacak.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NUN KATILIMI BEKLENİYOR

Temel atma törenine  T.C. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılması bekleniyor. Törende ayrıca T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve WAIPA Başkanı İlker Aycının da bulunacağı kaydedildi.

Recordati Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyonlardan Sorumlu Başkanı (COO) Andrea Recordati ile Recordati İlaç Genel Müdürü İsmail Yormaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek törenin Salı günü saat 10.30’da başlayacağı ifade edildi.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Gerçekleşecek olan yaklaşık 50 milyon ABD Doları tutarındaki yatırımda toplam kapalı alanın; ofis alanları, üretim alanları, depo ve sevk/kabul alanları, enerji merkezi ve sıvı/katı atık alanları ve bunlara bağlı teknik alanları olmak üzere yaklaşık 18.000 m2 olması planlanıyor.

Tesisin yıllık üretim kapasitesinin yaklaşık 80 milyon kutu olması ve üretim tesisinde 130  kişinin doğrudan istihdam edilmesi planlanmaktadır. Temel atma töreninin önümüzdeki Salı günü gerçekleşeceği tesisin 2017 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tesisin üretim kapasitesinin bir bölümü Orta Asya, Kafkas ülkeleri ve diğer komşu ülkelere ihracatI hedefleniyor.

Haber / Merve ERDUĞAN