Hırsızlara baskın yapan polis, büyük vurgunu önledi

Tekirdağ'da beyaz eşya mağazasına giren hırsızlar, güvenlik kameralarına takıldı. Gece 04.00 sıralarında şehrin göbeğindeki mağazada durumu fark eden adliye polisi hırsızlara baskın yaparak,

GÜNDEM 21.05.2014 20:30:00 0
Hırsızlara baskın yapan polis, büyük vurgunu önledi

CAMI ZORLAYARAK KIRDILAR

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da Eskicamii Mahallesi'nde Tekirdağ Adliyesi'nin yakınındaki beyaz eşya mağazasına giren 4 kişinin hırsızlık anı güvenlik kameralarına takıldı. Gece saatlerinde meydana gelen hırsızlık olayında 4 şahıs beyaz eşya mağazası önüne gelerek dükkan önünde araştırma yaptı. Daha sonra gözden kaybolan zanlılar ellerinde taşlarla tekrar dükkanın önüne geldi. Bir anda camekan mağazanın kapısını taşlarla kırmaya çalışan şahıslar, camın dayanıklı olmasına aldırmadan zorlayarak camı kırdı. Camda bir insan girebilecek kadar delik açan zanlılar tek tek mağazaya girdi.

POLİS BASKIN YAPTI

Mağazada yaklaşık 5 dakika kalan 4 zanlıdan 3'ü 10 cep telefonu, 10 dizüstü bilgisayar ve kasada bulunan yaklaşık 5 bin TL’yi alıp kapının önünde bekleyen plakasız araca binerek olay yerinden ayrıldı. İçeride kalan 1 şahıs hırsızlığa devam ederken, durumu fark eden adliye polisi mağazaya baskın yaptı. Cesur tavrıyla dikkat çeken polis memuru mağazanın içindeki zanlıyı silahla korkutarak etkisiz hale getirdi. O sırada mağazada kalan arkadaşlarını almaya gelen araç içindeki hırsızları da korkutan polis memuru durumu telsizden merkeze bildirdi.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda ekip inceleme yaparken, titiz çalışma neticesinde şüphelilerin kaçtığı otomobil Değirmenaltı Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulundu. Olayla ilgili D.T., M.Ö., E.B., İ.D. ve B.A. gözaltına alınırken, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin de kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için araştırma başlatıldı.

İHA