Makine ve ekipman hibe başvuruları başladı

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü; bakanlık tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine Ve Ekipman Alıml

GÜNDEM 21.05.2014 20:10:00 0
Makine ve ekipman hibe başvuruları başladı

YÜZDE ELLİ HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK

Müdürlük, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmenin amaçlandığı tebliğ kapsamında makine ekipman alımlarına %50 hibe desteği sağlanacağını duyurdu.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Duyuruya göre, tebliğ ve uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvuruları başlamış olup, 09 Haziran 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl veya İlçe Müdürlüğüne elden teslim edilecek.

ASİL LİSTE BELİRLENECEK

Tekirdağ İl Müdürlüğü açıklamasında ayrıca “İl ve İlçelerimizin öncelikleri ve tarımsal potansiyeli değerlendirilerek Şarköy İlçemiz ayrı olmak üzere oluşturulan makine ekipman öncelik sıralaması ekli listededir.  İlçelerimizin ödenek oranı ile makine ekipman sıralaması, başvuru durumu, değerlendirme kriterleri göz önüne alınarak, başvuru dosyasında eksiği olanlar hariç olmak üzere İlimize tahsis edilen ödenek miktarı kadar asil liste belirlenerek hibe sözleşmesine davet edilecektir. 

Konu ile ilgili tebliğ ve uygulama rehberine Tarım Reformu Genel Müdürlüğü web adreslerinden ulaşılabilir” ifadelerine yer verdi.

 Haber / Merve ERDUĞAN