Kuzulu, Soma şehitlerini unutmadı

Kaymakamlık sitesinden yayınladığı yazılı açıklama ile başta Kapaklı halkı olmak üzere tüm Türk Ulusu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Kayma

GÜNDEM 19.05.2014 13:28:00 0
Kuzulu, Soma şehitlerini unutmadı

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kaymakamlık sitesinden yazılı açıklamada bulundu.

BİR KAHRAMANLIK DESTANI

19 Mayıs tarihinin Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü bir tarih olduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 95. yıldönümünde, bir Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı daha karşılamanın engin mutluluğu, gururu ve coşkusu içindeyiz. Büyük Atatürk’ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti 7’den 70’e, kadın erkek, büyük küçük demeden top yekûn savaşarak, bu toprakları işgalden kurtarmışlardır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin yarattığı, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu savaş, Türk Milleti’nin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir” dedi.

YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM

Trük Milletinin vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen bir millet olduğuna dikkat çeken Kuzulu, “Dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur. Bugün üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek kazandıkları bu toprakların her karışında bir şehit yatmaktadır. Milletimiz çok iyi biliyor ki, Kurtuluş Savaşı Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” sözü ile yola çıkmış bir milletin inançla, umutla ve emsali görülmemiş bir fedakârlık duygusuyla, Cumhuriyet’e kadar uzanan yolda ödediği bedeldir” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Türk Milleti olarak, Atatürk ilke ve inkılaplarından ve çağdaşlaşma yolundan asla ödün vermemek gerektiğinin altını çizen Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Cumhuriyet’imizi tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza kadar yaşatmalıyız. Halkımızın ve aynı bilinçle yetişerek ülkenin geleceğine yön vermeye hazırlanan gençlerimizin Cumhuriyet’e ve onun değerlerine her zaman sahip çıkma duyarlılığını göstermesi, en büyük güven kaynağımızdır. Büyük önder Atatürk’ün, “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diye seslendiği gençlerimiz, milletimizin ve Türkiye’mizin umududur. Onlar, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, çok yakından takip etmek durumunda olduğumuz günümüzde, yalnızca kendimizle değil, dünya ile yarışmak zorunda olduğumuzun bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacaksınız” dedi.

SOMA’YI UNUTMADI

Kuzulu açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kapaklılı vatandaşlarımızın kurtuluş mücadelemizin tarihsel simgelerinden olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.”

Haber / Ahmet KARDEŞ