Dünya Süt Günü Tekirdağ'da da kutlanacak

Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde Dünya Süt Günü olarak

GÜNDEM 15.05.2014 19:00:00 0
Dünya Süt Günü Tekirdağ

Ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 Mayısın, Dünya Süt Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Kutlama gününün amacı; sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak, yurt içi talebi canlandırmak, her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve ürünleri tüketimini artırmak.

Tekirdağ İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu yıl 23 üncüsünü kutlayacağımız Dünya Süt Günü İlimizde bir dizi etkinliğe sahne olacaktır. İlk olarak saat 09.00 itibariyle Tuğlalı Park’ta tören düzenlenecek olup, sütün önemi konusunda basın açıklaması yapılacaktır. Daha sonra süt ve süt ürünleri üreten Firmaların katılımıyla açılacak olan standlarda halkımıza ürün tanıtımı yapılacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin ziyaretleri sonucu içme sütü ikramı gerçekleştirilecektir.

İkinci etkinliğimiz ise; saat 13.30’da Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılacaktır. Burada “Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği” konulu panel gerçekleştirilecektir. Panele Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci başkanlık edecek olup, panelist olarak Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Bilal Bilgin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden Başkan Şaban Aytaç,  Tekirdağ Süt Üreticileri Birliğinden Başkan Şerif Baykut ile Kaanlar Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmasından Süt Alım Şefi Murat Engin görev alacaklardır. 21 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak olan etkinliğimize tüm Tekirdağ halkı davetlidir”.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN