Çetinkaya, "Yaya kaldırımlarının köşeleri düz ve yuvarlak olsun"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ilçedeki mevcut yaya kaldırımlarında engelliler için yapılan yerlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Çetinkaya

GÜNDEM 13.05.2014 15:53:00 0
Çetinkaya,

Türkiye sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ilçedeki mevcut yaya kaldırımlarına yapılan engelli yerlerinin engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle giriş çıkışlarında zorlandıklarını belirtti.

YENİDEN YAPILANDIRILSIN

Çetinkaya, aynı zamanda mevcut engelli yerlerinin çoğunun da uygunsuz yerlere yapıldığını belirterek bu durumun engelliler için tehlike yarattığını ileri sürdü. Başkan Çetinkaya, “İlçemizdeki yaya kaldırımlarına bir süre önce yapılan engelli giriş çıkış yerleri engellilerimiz için tehlike arz etmekte olduğunu gördük. Çünkü engelli kardeşlerimiz için yapılan yerler tekerlekli sandalyeleriyle bu yerlerden zor giriş çıkış yaptıkları gibi bazıları ise tehlike arz etmektedir. Bu nedenle belediyemizden engelliler olarak bir ricamız var o da yaya kaldırımlarının köşe başlarını yuvarlak ve yola sıfır olarak yeniden yapılandırmalarını istemekteyiz. Bu şekilde olduğunda buralara ayni zamanda araçlarda park edemeyecekleri gibi engellilerimizin de yaya kaldırımlarına rahatlıkla çıkıp ineceklerdir” dedi.

 

 

ESTETİK YÖNDEN DE GÜZEL OLACAK

Başkan Çetinkaya, yaya kaldırımlarının köşe başlarının yuvarlak olması halinde estetik yönden de güzel bir görüntü olacağını belirterek, “Aynı zamanda da yaya kaldırımlarının köşe başlarının yuvarla olması durumunda araçların bu bölgelerden dönmeleri sırasında ne engelli kardeşlerimiz ne de araçlar zarar görmez. Aynı zamanda da engellilerimiz yaya kaldırımından inmek için bir kilometre yol kat etmek zorunda kalmazlar. Ben bunu hep söyledim. Ama kimse bu yöndeki talebimize kulak asmadı. Eğer yaya kaldırımlarının köşe başları yola sıfır olursa hem estetik yönden de güzel bir görüntü olacak hem de engelli vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir” dedi.

Haber / Seyit SÜREN