Polislerden öğrencilere trafik eğitimi

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği ekipleri İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencilerine Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Trafik eğitimi verdi.

GÜNDEM 9.05.2014 15:36:00 0
 Polislerden öğrencilere trafik eğitimi

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Okul müdürü Nihat Uçtepe, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro amiri Ekrem Çiçek, polis memurları Fatih Kılıç, Yaprak Türkay, Tamer Akgül, Mustafa Özmen, Toplum Destekli Polis memurları Cansu Akın ve Furkan Kırali, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program

dün saat 14.00’de başladı. s

TRAFİK KURALLARI KARMAŞAYI ÖNLEMEK İÇİN VAR

Trafik güvenliğine ilişkin genel hususlar, yaya ve yolcu güvenliğine ait trafik kuralları, okul servis araçlarında yolculuk esnasında uyulacak kurallar, trafik kazalarının sonuçları, kazalardan korunmak için yapılması gereken davranış ve uyulması gereken kurallar, özellikle bilinmesi gereken trafik işaretleri konularında ayrıntılı bilgilerin aktarıldığı eğitimi Trafik Polisi Fatih Kılıç verdi.

Trafik’in kelime anlamını “İnsanların, araçların ve hayvanların karayolları üzerinde hal ve hareketleri”

olarak açıklayan Kılıç Trafik kuralları olmasaydı, trafikte daha çok kaza ve karmaşa olacağını söyledi. “Trafik kurallarına uymak bizim ve sevdiklerimizin hayatını kurtarır. Sokakta kaldırımlarda ve yayalar için ayrılan yerlerde yürümeliyiz” diyen Kılıç Karşıdan karşıya geçerken de yaya geçitlerini kullanınız. Trafikte tehlikeli hareketlerden kaçınınız. Trafikte yayaların ve sürücülerin birbirlerini görmesi trafik güvenliği açısından çok önemlidir. Trafikte araçları, insanları, trafik görevlilerini, trafik işaretlerini, yolu ve yol işaretlerini görerek hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

TRAFİK POLİSLERİNİN GÖREVLERİNİ ANLATTI

Trafik Polisinin görevlerinden bahseden Trafik Polisi Fatih Kılıç “ Trafik polisleri, trafikte yayalara ve sürücülere çeşitli işaretler yaparak trafiği düzenleyen görevlidir. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde, yaya geçitleri ve okul geçitlerinde, öğrencilerin karşıdan karşıya kontrollü bir şekilde güvenli olarak geçmelerini sağlayan da trafik polisidir. Kaldırımda yürürken engelli, yaşlı ve hastalara yardım etmeliyiz. Yaşınız küçük ise büyüklerin ellerinden tutmalısınız. Kaldırımda koşmamalı, şakalaşmamalı, oyun oynamamalı ve birbirlerinizi iteklememelisiniz. Kaldırımdan yola çıkmamalı ve kaçan top peşinde ise koşmamalısınız” açıklamasını yaptı.

TRAFİK İŞARETLERİNE DİKKAT

Kılıç, eğitimin devamında şunları kaydetti: “Okulların çevresinde öğrencilerin geçmesi için taşıt yolundan ayrılmış ve trafik işareti ile belirlenmiş alana Okul geçidi denir. Karşıdan karşıya geçerken trafik işaretlerine uymalıyız. Trafik lambası kırmızı yanarken geçmemeliyiz. Yeşil ışığın yanmasını beklemeliyiz. Yol kenarına iki adım mesafede beklemeliyiz. Geçide gelmeden çok önce yeşil yanmış ise, bir sonraki yeşil ışığı beklemeliyiz. Karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa yine sola bakıp öyle geçmeliyiz. Tüm dikkatimizi yola ve araçlara vermeliyiz. Koşmadan ama hızlı adımlarla karşıya geçmeliyiz”.

BİSİKLET İÇİN GÜVENLİ BÖLGELER

“Bisiklet kullanılacak olan güvenli alanlar hakkında öğrencileri bilgilendiren Kılıç” Bisikleti evimizin bahçesinde, okul bahçesinde, çocuklar için ayrılmış parklarda, bisiklet yolu işaretinin olduğu alanlarda, taşıt trafiğine kapalı ve güvenli diğer alanlarda bisiklet kullanabiliriz. Cadde, sokak ve otoparklarda bisiklet kullanmayınız. Karşıdan karşıya bisiklet üzerinde geçmeyiniz”.

Programın ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro amiri Ekrem Çiçek, trafik polisleri ve toplum destekli polis memurları öğrencilere günün anısına boyama kitabı ve çikolata hediye etti.

Haber / Ahmet KILAVUZ