Yabancı öğrenciler Tekirdağ'daydı

Koordinatörlüğünü Almanya'nın üstlendiği, Türkiye, İspanya ve Polonya'nın ortak okul olarak yer aldığı, Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nin de içinde bulunduğu Avrupa Birliği Bakanlığı C

GÜNDEM 6.05.2014 15:32:00 0
Yabancı öğrenciler Tekirdağ

BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK

İspanya’nın Malaga, Almanya’nın Soltau ve Polonya’nın Jespol kentinden gelen 10 öğretmen ve 20 öğrenciyi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda ağırlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Avrupa ülkelerinden gelen öğrenci ve öğretmenleri Tekirdağ’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Namık Kemal Lisesi benim eski okulum. Okuduğum okulun Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerini Tekirdağ’da ağırlamak bizim için mutluluk verici. Umut ediyorum ki Türkiye’de en kısa zamanda Avrupa Birliği’ndeki, yerini alacaktır. Tekirdağ Büyükşehir olarak, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, üniversitesi, turizmi ve lojistik yatırımları ile çevreye duyarlı, yaşanabilir ve mutlu bir kent vizyonumuz var. Avrupa ülkeleri ile ilişkilerimizi de bu süreçte daha da geliştirerek Tekirdağ’ı Avrupa’da da tanınan bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Namık Kemal Lisesi Okul Müdürü Süleyman Karagöz, bir sürpriz yaparak, Başkan Albayrak’ın ilkokul ve ortaöğretim diplomalarını kendisine hediye etti. Bu jest karşısında çok duygulanan Başkan Albayrak, Okul Müdürü Karagöz’e teşekkür etti.

Yabancı heyet de Tekirdağ’da bulunmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirdiler ve misafirperverliklerinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür ettiler.

Haber/Gökhan TEKER