Satın almayın sahiplenin

Hayvanseverlerin evde evcil hayvan beslemek için petshoplardan hayvan 'satın almak' yerine hayvan barınaklarından ya da bazı veterinerlerden ücretsiz olarak sahiplenebilecekleri belirtiliyor.

GÜNDEM 4.05.2014 17:03:00 0
Satın almayın sahiplenin

Yesilist.com’un haberine göre barınaklar yardıma, en çok da sevgi ve ilgiye muhtaç hayvanlarla dolup taşıyor. Evlerini açan hayvanseverlerle bu hayvanların buluşması bir türlü mümkün olmuyor. Devreye paranın girdiği bir edinme sistemi, bu ilişkideki gönüllülüğü de aşındırıyor. Üstelik para ile edinilen hayvanların akıbetleri de her zaman iyi olmuyor, alınan sorumluluğun büyüklüğü yazık ki daha sonra idrak ediliyor ve sokaklar bir süre sonra evcil cins kedi ve köpeklerin şaşkın, ürkek adımlarla dolanmalarına tanıklık ediyor.

HAYVANLAR PETSHOPLARA MAHKUM EDİLİYOR

Habere göre; kimi belediyeler sınırları içerisinde hayvan satışını yasaklama yönünde girişimlerde bulunurken hayvan hakları için mücadele edenlerin de fiili bir müdahalede bulunarak petshoplarda satılmak için kafeslerde bekleyen hayvanları özgürleştirdiklerini görüyoruz. 

Tüm bunların yanında bir veteriner kliniğinin de imkânlarını seferber edip çağrıda bulunduğu belirtiliyor: “Satın alma sahiplen”. Ataşehir'deki PatiSev Veteriner Kliniği, 2011 yılından beri varlığını sürdürdüğü ifade ediliyor.  Kliniğin kurucu hekimi Gizem Taktak, hayvanları yalnızca hastası olarak görmüyor. Veteriner kliniği sahipsiz pek çok hayvanın yuvası. Onların daha iyi ve sağlıklı olabilmesi için kliniğin bahçesinde düzenleme yapan, fizik tedavi uygulamalarını ciddiyetle sürdüren, sahiplenilmeseler dahi gönüllülerle hayvanlar arasında bir bağ kurmaya çalışan Taktak, internetin de gücüne güvenerek sahiplendirme kampanyasını başlatmış. Kliniğindeki kimsesiz evcil hayvanları gerekli tedavilerini yaptıktan sonra onu gerçekten sahiplenecek ailesiyle buluşturmaya çalışıyor. Çok sık karşılaştığı şeylerden birinin sahiplendikten sonra 'ben yapamıyorum' diyerek kliniğe geri getirilen hayvanlar olduğunu söylüyor. Bu nedenle sahiplenecek kişilerin bir hayvanla evini ve hayatını paylaşmanın ne demek olduğuna dair bilinçlendirilmesinin de oldukça önemli olduğunu ekliyor.

PatiSev'in hazırladığı çağrı videosunu izlerken bir kere daha düşünün. Eğer siz de hayatınızı bir canla paylaşmak istiyorsanız artık onu nerede bulacağınızı biliyorsunuz.

Haber/Merve ERDUĞAN